Persoon in woonkamer hangt ontspannen op loungebank met kussens met verschillende opdruk

Thuis wonen met begeleiding

Het liefst woon je zelfstandig, in je eigen huis. En regel je alles zelf. Lukt dat nog niet, dan kan Cordaan je helpen. Een begeleider komt bij je thuis en ondersteunt bij dingen die je moeilijk vindt. Dat noemen we ‘ambulante ondersteuning’.

Op jezelf wonen is niet altijd makkelijk. Soms heb je vragen. Over moeilijke brieven van de gemeente bijvoorbeeld. Of hoe je een gesprek kunt voeren op je werk. En hoe je jouw huis schoon en netjes houdt.  

Een begeleider van Cordaan kan bij je thuiskomen en helpt je met jouw vragen. Samen stel je doelen op waar je aan gaat werken. Die doelen komen in je eigen plan. Ieder jaar kijk je welke doelen je hebt behaald, of je nieuwe doelen hebt en wat je nog wilt leren. 

Veelgestelde vragen

 • Samen met je begeleider maak je een plan. In het plan staan je doelen. Wat wil je leren? Waar gaat de begeleider je bij helpen en wat doe je zelf?

  Je maakt ook afspraken over hoe vaak de begeleider bij je langs komt.

 • In de avonden en het weekend kun je terecht bij inloophuizen van Cordaan, bijvoorbeeld bij de Marcantilaan in West of SamSam in Oost. Je kunt er een hapje mee-eten en ook een gesprek hebben met een begeleider.

  Als het nodig is kan een begeleider ook in de avond en het weekend bij je komen, daar maak je samen afspraken over.

 • Jazeker! Kijk maar bij het Leerwerkbedrijf wat er allemaal mogelijk is. Je kunt werken in de bouw, horeca, houtwerkplaats, textiel en nog veel meer.

  Je kunt ook leren, certificaten halen en betaald werk doen.

  Het Leerwerkbedrijf
 • Cordaan heeft alleen woningen voor mensen die begeleiding nodig hebben. Wij zijn geen verhuurder van huizen.

 • Voor ambulante begeleiding heb je een indicatie nodig. Een Wmo-indicatie van de gemeente, of een Wlz-indicatie van de overheid. Vraag het Cliënten Servicebureau voor meer informatie.

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden

  Wil je begeleiding van Cordaan en woon je in Amsterdam? Dan kun je terecht bij het buurtteam in je buurt. Zij helpen je verder. Woon je in Diemen? Vraag dan De Brede Hoed om je te helpen.

 2. 2 Gesprek

  We bespreken samen welke begeleiding jij precies nodig hebt en hoe vaak wij bij jou langs komen.

 3. 3 Start begeleiding

  De afspraken schrijven we in een persoonlijk plan. Een begeleider komt bij jou thuis en ondersteunt je bij wat je hebt afgesproken.

Goed om te weten

In heel Amsterdam zijn organisaties actief om je te helpen. Zo krijg je snel de juiste ondersteuning in jouw eigen buurt. Veel hulp is gratis.

 • Inloop

  Buurtteam Amsterdam

  Heb je vragen over begeleiding thuis in Amsterdam? Dan kun je naar Buurtteam Amsterdam. Buurtteam helpt je ook met vragen over werk, gezondheid, geld, ontmoeten en veiligheid?

 • Diemen

  De Brede Hoed

  De Brede Hoed in Diemen kan je helpen als je zelfstandig woont maar begeleiding wilt. Bel: (020) 314 47 00 Openingstijden maandag t/m vrijdag van 08:30 - 17:00 Adres D.J. Den Hartoglaan 8, 1111 ZC Diemen

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl