Locatie

Wethouder Seegersplein

Plezierig wonen in een heerlijk rustig huis in Zuidoost

Wethouder Seegersplein 23, Amsterdam

(020) 700 59 03
Persoon schept lasagne uit metalen ovenschaal op een bord met een lepel en een houten spatel

Het Wethouder Seegersplein ligt aan de rand van Amsterdam Zuidoost. Hier staat een heerlijk rustig huis waar je plezierig kunt wonen. Er wonen 14 mensen met een matige verstandelijke beperking.

Je woont hier in een groep met zeven medebewoners en hebt een eigen zit-slaapkamer. De badkamer met douche en toilet deel je met 2 andere bewoners. 

Je hebt een eigen persoonlijk begeleider en woonbegeleider. Bij hen kun je terecht met al je vragen. Begeleiding is dag en nacht aanwezig bij het Seegersplein.

Wat vind je bij ons?

 • Het Seegersplein is een gezellig huis, met veel ruimte om samen met jouw medebewoners activiteiten te ondernemen. Er zijn twee groepen. Elke groep heeft een mooi ingerichte huiskamer en een gezamenlijke keuken waar vers wordt gekookt. 

  Er is een fijne tuin met een zonnig terras.

   

 • We begeleiden je bij het vinden en behouden van dagbesteding, het schoonhouden van je kamer, het omgaan met vrienden en buren of andere vragen.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. We schrijven op waar je blij van wordt, wat je moeilijk vindt en nog wilt leren. Ieder jaar bespreken we of de afspraken en doelen nog kloppen.

 • Familie en naasten zijn van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee-eten. 

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

Achter het huis begint het natuurgebied de Hoge Dijk. Hier kun je heerlijk wandelen en tot rust komen.Ook de Gaasperplas is dichtbij.

Met de metro kun je naar winkelcentrum Reigersbos. Daar zijn diverse winkels en op woensdag is er markt. En er is een bibliotheek. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
Wethouder Seegersplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metro 50 brengt je naar station Bijlmer Arena en Amsterdam Centraal, halte Gein ligt op loopafstand. Parkeren is gratis.

Adres

Wethouder Seegersplein 23
1107 DM Amsterdam 
(020) 700 59 03

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl