Locatie

Van Ossstraat

Wonen in een rustige en vriendelijke buurt bij de Sloterplas

S.F. van Ossstraat 293, Amsterdam

(020) 886 62 55
Een appartement met gele wanden, een boekenkast, zithoek met rode stoel en bank en een witte eettafel met legpuzzel erop.

De Van Ossstraat is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Osdorp. Het ligt in een rustige en vriendelijke buurt bij de Sloterplas.

In de Van Ossstraat kun je wonen in een appartement met 2 of 3 kamers. Je hebt een eigen woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer met douche en toilet. Er is een aansluiting voor je wasmachine.

Een begeleider komt op afspraak bij je langs, en ondersteunt je bij zaken waar je hulp bij nodig heeft. In het gebouw is dag en nacht begeleiding aanwezig. 

Wat vind je bij ons?

 • Het gebouw heeft twee etages. Er is een lift aanwezig. In de inloop, op de begane grond, zijn regelmatig activiteiten waar je aan mee kunt doen. Sjoelen bijvoorbeeld, en zingen. Je kunt hier ook mee eten.

  Elke dag koken we samen, begeleiders en bewoners. Eet je liever in jouw appartement? Dan neem je de warme maaltijd gewoon mee. 

  Er is een actieve cliëntenraad die een keer in de maand vergadert. De actiepunten uit de vergadering worden besproken met de begeleiding. 

 • Een begeleider helpt je bij huishoudelijke taken en persoonlijke verzorging. Maar ook bij het onderhouden van contact met buren en vrienden, en bij het vinden van werk.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Er staat in waar je blij van wordt, wat je nog wilt leren, wat je moeilijk vindt. Ieder jaar bespreken we het plan, en kijken we of de afspraken en doelen nog kloppen.

 • Familie en naasten zijn van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten en het helpen met organiseren van deze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee eten.

  Er is een verwantencommissie waar familie mee kan praten hoe het in de Van Ossstraat gaat. Wat goed gaat, en wat anders kan.

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

De Van Ossstraat ligt in een rustige en vriendelijke buurt bij de Sloterplas. Hier kun je heerlijk wandelen en van de frisse lucht genieten. Winkelcentrum Osdorp is vlakbij. 

Naast de Van Ossstraat is woonzorgcentrum Osdorperhof, hier wonen ouderen. En er is een restaurant, winkel, kapper, huisarts en fysiotherapeut. Elke maand zijn er activiteiten voor buurtbewoners. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
De Van Ossstraat is goed bereikbaar. Tram 1 en tram 17 stoppen in de buurt (halte Meer en Vaart) en brengen je naar het centrum en Centraal Station.

Adres

S.F. van Ossstraat 293
1068 JK Amsterdam 
(020) 886 62 55

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl