Locatie

Spreeuwenpark

Wonen in een ruim en licht gebouw, in een gezellige en multiculturele buurt in Noord

Spreeuwenpark 32, Amsterdam

(020) 632 11 62
Persoon haalt de dartpijlen uit het dartbord

In het Spreeuwenpark kun je wonen in een eigen appartement als je ouder bent dan 18 jaar en dagbesteding hebt of werk.

Je hebt een eigen licht appartement met slaapkamer, woonkamer met keukenblok en badkamer met douche en toilet. Twee appartementen zijn kleiner. Deze hebben geen aparte slaapkamer.

LET OP! Er zijn 3 verdiepingen, maar er is geen lift. Om hier te kunnen wonen moet je dus goed kunnen traplopen.

Wat vind je bij ons?

 • Er zijn 12 appartementen in Spreeuwenpark. Op de benedenverdieping is een grote gezamenlijke ruimte waar je kan eten met medebewoners. Er is een ruimte voor ontspanning met een tafelvoetbaltafel, mogelijkheid om te dansen en sporten. Ook is er een grote keuken waar je kunt leren koken. Iedere dag koken we een gezonde, lekkere verse maaltijd.  

 • In het Spreeuwenpark is elke dag begeleiding aanwezig. Een persoonlijk begeleider helpt je bij het schoonhouden van je appartement, bij contact maken met buren en vrienden en het vinden van werk of dagbesteding.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Er staat in hoe je wilt leven, wat je moeilijk vindt en nog wilt leren. Ieder jaar bespreken we samen of de afspraken en doelen in je plan nog kloppen. Erna passen we je plan aan.

 • Op het Spreeuwenpark kun je deelnemen aan gezamenlijke activiteiten, samen eten en koffie drinken bijvoorbeeld.

  Er is een inloopcentrum met bar en televisie. Hier kun je 's avonds anderen ontmoeten en samen eten en tv kijken of een spelletje doen. 
  Elke vrijdag- en zaterdagavond is het borrelavond, hier komen ook mensen uit de buurt naar toe.  

  Er is een heerlijke grote en zonnige tuin. Hier doen wij ook activiteiten, zoals badminton en balspelen. De tuin wordt gezamenlijk onderhouden. 

  Familie en naasten zijn van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten en in overleg ook een hapje mee-eten

Naast een oranje basketbal staat een drinkfles en een sportschoen

Omgeving

Het Spreeuwenpark ligt in de Vogelbuurt, een gezellige en multiculturele buurt in Amsterdam Noord. De buurt heeft veel oude huizen en kleine winkeltjes. Er is een supermarkt dichtbij.

Te voet kun je naar het winkelcentrum Mosveld. In de buurt van de Pekstraat is een markt op woensdag, vrijdag en zaterdag. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

 • Als familielid of naaste ben je van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee eten, koken of een kopje koffie komen drinken. 

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Het Spreeuwenpark is goed bereikbaar. Bus 38 naar het Centraal Station stopt aan de overkant (halte Spreeuwenpark). Je kunt lopen naar het IJ-plein en daar de pont nemen naar het Centraal Station. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres

Spreeuwenpark 32
1021 GX Amsterdam 
020) 632 11 62

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl