Locatie

Senecastraat

Gezellig wonen in een groep in een rustige buurt in Nieuw-West

Senecastraat 7, Amsterdam

(020) 613 03 94
Persoon met schort aan met rode pepers, is met latex handschoenen aan zoete paprika's aan het snijden op een snijplank. Er ligt ook een courgette en een struik bleekselderij bij

In de Seneca kun je wonen in een gezellige groep met 7 anderen. Je hebt een eigen ruime zit-slaapkamer met een wastafel, aansluiting voor je televisie, magnetron en koelkast. Er is ook een heerlijke tuin. Het is een rustige buurt om te wonen.

In de Senecastraat heb je een persoonlijk begeleider en woonbegeleider. Bij hen kun je terecht met vragen. Er is altijd begeleiding op de locatie. 

Wat vind je bij ons?

 • Er zijn twee woongroepen in de Senecastraat. Je deelt de sfeervolle woonkamer en de gezamenlijke grote keuken met 7 anderen. De badkamer deel je met 2 andere bewoners.

  In de keuken wordt er elke dag vers gekookt en er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. 

   

 • De begeleiding is dag en nacht aanwezig in de Senecastraat. We helpen je bij alles wat nodig is: schoonhouden van je kamer, het vinden van werk of dagbesteding, veilig gebruiken van medicatie en het omgaan met buren en vrienden.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Hierin staat waar je blij van wordt, wat je nog wilt leren en wat je moeilijk vindt. Ieder jaar bespreken we samen je plan, en kijken we of de afspraken nog kloppen. Als het nodig is passen we deze aan, precies zoals bij jou past.

 • Familie en andere naasten zijn van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee-eten.

Naast een oranje basketbal staat een drinkfles en een sportschoen

Omgeving

De Senecastraat ligt in Amsterdam West. Het is een heerlijk rustige buurt om te wonen met veel groen en veel gezinnen met kinderen. 

De Sloterplas is maar een klein stukje lopen. Er zijn bankjes aan het water en je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen. Om de hoek is de kinderboerderij.  

Er zijn een paar kleine winkels in de buurt. Op het Lambertus Zijlplein of Plein '40 - '45 zijn nog meer winkels. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
De Senecastraat is goed bereikbaar. Tram 13 stopt vlak om de hoek (halte Burg. van Leeuwenlaan) en brengt je naar het centrum en Centraal Station. Tram 7 gaat naar Oost, bus 19 rijdt naar Osdorp, Station Lelylaan en Sloterdijk. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres

Senecastraat 7
1064 ZJ Amsterdam 
(020) 613 03 94

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl