Locatie

Polderwegflat

Wonen in de gezellige multiculturele Transvaalbuurt

Polderweg 8, Amsterdam

(020) 462 48 20
Persoon haalt de dartpijlen uit het dartbord

Aan de rand van de Transvaalbuurt in Amsterdam Oost ligt de Polderwegflat. De flat heeft een ruim uitzicht over de omgeving. In de Polderwegflat kun je wonen in 1 van de 18 appartementen voor mensen die zelfstandig wonen met begeleiding op afspraak.

Op de 3e verdieping is het kantoor van de begeleiders van het ambulante team.

Wat vind je bij ons?

 • De appartementen hebben een ruime zit-slaapkamer met een klein keukenblok en een ruime badkamer met douche en toilet. Je hebt een klein balkon met openslaande deuren. Je kunt hier ook wonen als je gebruik maakt van een rolstoel. 

  De Polderwegflat heeft een wasruimte met wasmachines en drogers die je deelt met de andere bewoners. Er is een grote gezamenlijke ruimte met een terras aan de tuinkant.

 • Een persoonlijk begeleider komt bij je op afspraak. Je persoonlijk begeleider kan je ondersteunen bij dingen die je moeilijk vindt of nog wilt leren, bijvoorbeeld omgaan met geld, huishoudelijke taken en administratie. De begeleider helpt je ook bij omgaan met buren en vrienden, en het vinden van werk.

  De afspraken die je samen maakt, schrijven we in jouw persoonlijk plan. Ieder jaar kijken we samen of de afspraken en doelen nog kloppen, en passen het persoonlijk plan aan als dat nodig is.

 • Als familielid ben je van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook wanneer deze activiteit wordt aangeboden een hapje mee eten.

Naast een oranje basketbal staat een drinkfles en een sportschoen

Omgeving

Winkelcentrum Oostpoort met veel verschillende winkels ligt achter de flat. Op loopafstand ligt de Dappermarkt, een van de leukste markten van Amsterdam.

Het Oosterpark is dichtbij, een ruim en rustig park met bankjes aan het water. Hier zijn regelmatig concerten, markten en festivals. 

Je kunt altijd binnenlopen bij Inloopcentrum Samsam in de Vrolijkstraat, een kopje koffie drinken of een maaltijd eten. Ook worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals darten, tv kijken of internetten. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
De Polderwegflat is goed bereikbaar. Tram 9 stopt voor de deur en brengt u naar Diemen en Centraal Station. Tram 7 stopt om de hoek en brengt je naar Slotervaart en het Flevopark. Het Muiderpoortstation is op loopafstand te bereiken. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. 

Adres

Polderweg 8
1093 KM Amsterdam 
(020) 462 48 20

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl