Locatie

Parkhof

Wonen en dagbesteding met extra ondersteuning in Zuidoost

Parkhof 100, Amsterdam

(020) 312 23 40
Twee lachende personen zitten op een comfortabele hoekbank. De één heeft een afstandsbediening van en de ander een tijdschrift.

Parkhof is een groot, modern gebouw in Zuidoost. Deze locatie is kleurrijk en sfeervol ingericht. Hier wonen ouderen, jongeren met een en mensen met een ernstige verstandelijke beperking.

Als je hier woont, kun je ook dagbesteding krijgen in Parkhof. Er zijn ook twee groepen voor dagbesteding: één groep voor ouderen en een groep voor mensen met bijkomende psychiatrische problemen.

Wat vind je bij ons?

 • Ouderen
  In Parkhof zijn twee groepen voor ouderen die intensieve zorg nodig hebben. Je kunt hier wonen in een eigen appartement in een groep met 5 medebewoners. Je deelt samen een huiskamer en er is een grote tuin voor iedereen.

  Je eet samen met je groepsgenoten. De sfeer is rustig. We doen veel activiteiten samen die de zintuigen op een aangename manier prikkelen, zoals muziek maken, zwemmen en wandelen. 

  Jongvolwassenen
  Ben je tussen de 18 en 35, dan kun je wonen in een eigen appartement. Er is ook een huiskamer en een grote tuin voor gemeenschappelijk gebruik. En een fitnessruimte met toestellen.  
   
  Matig verstandelijke beperking (MVB) 
  Op de 2e etage kun je wonen als je een matige verstandelijke beperking hebt en ouder bent dan 30 jaar. Overdag kun je meedoen aan activiteiten bij de dagbesteding.  

   

 • In Parkhof is altijd begeleiding aanwezig die goed zijn in het begeleiden van mensen met ernstige beperkingen. Zij kennen de bewoners goed. Ook zijn zij alert op de – vaak kleine - signalen die zij laten zien.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijk plan. Bij het maken van de afspraken letten we goed op wat je zelf kan, waar je blij van wordt en wat je wilt leren.

 • Ouderen met een verstandelijke beperking die graag overdag bezig zijn, kunnen meedoen aan activiteiten in Parkhof.

  Op de ouderengroep zijn de activiteiten aangepast. Het tempo ligt laag en er hoeft niet meer zo veel. Het is mogelijk om bijvoorbeeld alleen ochtenden of middagen te werken. Ook zijn er tussendoor veel momenten van ontspanning en rust.

  De ruimte is ruim en gezellig. Er zijn geen drempels en de verlichting is goed. Er is genoeg ruimte om met rolstoelen en looprekjes te kunnen bewegen.

Twee mensen bereiden een maaltijd in een grote keuken. Er staan ingrediënten op het aanrecht.
Jonge vrouw zit op een comfortabele hoekbank. In haar hand heeft ze een telefoon met oordopjes.
Iemand schrijft het weekmenu op een whiteboard aan de muur.

Omgeving

Parkhof ligt in een rustige buurt in Amsterdam Zuidoost. Er is veel groen in de buurt, bijvoorbeeld recreatiegebied Gaasperplas.

Het is fijn om hier te wandelen, of rustig te zitten bij een plekje aan het water. Winkels en café's zijn om de hoek, in Winkelcentrum Reigersbos. Elke woensdag is hier markt.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Gebouw van 3 verdiepingen Op de voorgrond staat een pingpongtafel in de tuin. Daarachter is een grasveldje en een terras.
In een gezellige tv.hoek van de gemeenschappelijke ruimte staat een grijzde bank, twee bruin leren fauteuils en een televisie op een modern tv meubel.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
Parkhof is goed bereikbaar. Metrostation Reigersbos is op 500 meter afstand. Van hier reis je gemakkelijk naar Centraal Station en het centrum van Amsterdam. Kom je met de auto? Bij Parkhof parkeer je gratis.

Adres

Parkhof 100
1106 TA Amsterdam 
(020) 312 23 40 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl