Locatie

Overtoomse Hof

Wonen voor mensen met een lichte beperking in West

Jan Voermanstraat 35, Amsterdam

(020) 611 43 93
Persoon met schort aan met rode pepers, is met latex handschoenen aan zoete paprika's aan het snijden op een snijplank. Er ligt ook een courgette en een struik bleekselderij bij

Overtoomse Hof is een flat in Amsterdam West. Je kunt hier wonen in een appartement met begeleiding altijd dichtbij.

Als je zelfstandiger bent, kun je een eigen appartement huren. Begeleiding komt dan bij je langs op afspraak.

Wat vind je bij ons?

 • Je hebt een eigen tweekamerappartement met eigen keuken en badkamer. Iedere woning heeft een eigen balkon.

  Op de eerste, derde en zesde etage is er een steunpunt met een gezamenlijke huiskamer. Als je dat wil, kun je hier koffiedrinken, mee-eten met jouw medebewoners of televisiekijken. Ook zijn er veel gezamenlijke activiteiten. 

   

 • Een begeleider kan je helpen bij huishoudelijke taken en persoonlijke verzorging als dat nodig is. En ook bij het omgaan met anderen of het vinden van werk. Je krijgt een persoonlijk begeleider, dat is jouw contactpersoon.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijk plan.

 • Je familie en andere naasten zijn van harte welkom om langs te komen en mee te doen aan onze activiteiten. Soms kun je ook mee-eten.

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

De Overtoomse Hof ligt in stadsdeel Nieuw West. Het is een rustige buurt om te wonen. Er zijn veel winkels vlakbij op het Lambertus Zijlplein. Elke maandag is daar markt.

Ook is het Mercatorplein in de buurt van de Overtoomsehof. Vlakbij is een bibliotheek.

Je kunt fietsen naar de Sloterplas: een prachtig stuk natuur waar je fijn kan wandelen. Bij de Sloterplas is een mooi zwembad, het Sloterparkbad.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
De Overtoomse Hof is goed bereikbaar. Tram 13 stopt vlakbij en brengt je naar het centrum en Centraal Station. Bus 18 rijdt van Slotervaart naar het Centraal Station. Bus 64 van Station Sloterdijk naar Station Lelylaan via het Slotervaartziekenhuis.

Adres

Jan Voermanstraat 35  
1061 XB Amsterdam
(020) 611 43 93

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl