Locatie

Overleg

Wonen in een kleine groep in Osdorp

Overleg 129, Amsterdam

06 - 46 21 12 29
Persoon doet een zojuist afgewassen bord in het afdruiprek en kijkt lachend naar de camera

Overleg is een gebouw met 10 ruime appartementen voor jonge mensen en volwassen met een in Osdorp.

Je woont hier in je eigen appartement met keuken en badkamer en vaak ook een balkon.

In Overleg is altijd een begeleider in huis, ook in de nacht.  Je hebt bij Overleg een persoonlijk begeleider en een woonbegeleider. Bij hun kan je terecht met al je vragen.

Wat vind je bij ons?

 • Je woont in je eigen appartement, met aansluiting voor telefoon, tv en internet. Op de begane grond is een woonkamer en het Steunpunt, het kantoor van de begeleiding.

  Als je woont bij Overleg, kun je oefenen met zo zelfstandig mogelijk worden. Als dat lukt, dan kun je doorstromen naar een woning in de wijk. Je woont dan zelfstandig, een begeleider komt bij je langs op afspraak. Je kunt dan ook altijd bij het steunpunt terecht.

 • We begeleiden je op alle gebieden waar je hulp bij nodig hebt: bij het vinden en behouden van werk, het schoonhouden van je appartement of leren om te gaan met geld.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in je persoonlijk plan. We stellen doelen, en noteren waar je blij van wordt en hoe je wilt leven. Ieder jaar bespreken we de afspraken en doelen, en kijken we of we het plan moeten aanpassen.

 • Op de begane grond bij het Steunpunt, heeft Overleg een inloopcentrum. Hier kun je 's avonds eten, anderen ontmoeten, televisie kijken en een spelletje doen.

  Begeleiding kookt hier iedere maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Er is ook een gezellige tuin met tuinmeubels en een barbecue.

Persoon in woonkamer hangt ontspannen op loungebank met kussens met verschillende opdruk
Een met een tafelkleed gedekte eettafel met 5 stoelen met gele ribbekleding. In aansluitende ruimte eenzelfde opzet
Persoon schept lasagne uit metalen ovenschaal op een bord met een lepel en een houten spatel

Omgeving

Overleg ligt in stadsdeel Osdorp. Het is een rustige buurt om te wonen met een bruisend Osdorpplein.

Hier vind je verschillende winkels, bibliotheek, theater de Meervaart, de Sloterplas en het aangrenzende Sloterparkbad.

Genoeg te beleven dus!

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
Overleg is goed bereikbaar vanaf het Centraal Station met tram 1 (uitstappen halte Hoekenes) en tram 17 (halte Meer & Vaart). Kom je met de auto? Houd rekening met betaald parkeren.

Adres

Overleg 129
1068 RN Amsterdam 
06 - 46 21 12 29

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl