Locatie

Oosterparkstraat

Zelfstandig wonen in de gezellige Oosterparkstraat

3e Oosterparkstraat 1, Amsterdam

(020) 462 48 20
Persoon haalt de dartpijlen uit het dartbord

In de gezellige 3e Oosterparkstraat kun je wonen in een van onze 16 mooie appartementen in een prachtig oud gebouw. Alle appartementen zijn anders. Er zijn appartementen met een zit-slaapkamer en appartementen met een woonkamer en een aparte slaapkamer. Hierdoor verschillen de appartementen in grootte van elkaar.

Elk appartement heeft een hal, badkamer met douche en toilet en een eigen keukenblok.

Wat vind je bij ons?

 • Een persoonlijk begeleider helpt je bij dingen die je wilt leren of die je moeilijk vindt. De begeleider helpt je ook bij het goed omgaan met familie en vrienden en het vinden van werk.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Ieder jaar bespreken we de afspraken en de doelen, en kijken of deze nog kloppen.  

  Begeleiders zijn altijd in de buurt en bereikbaar voor vragen. Je kunt ook binnenlopen bij SamSam. In dit inloopcentrum kun je een hapje mee-eten en een praatje maken met buurtgenoten en een begeleider.

 • Als familielid ben je van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee eten.

Naast een oranje basketbal staat een drinkfles en een sportschoen

Omgeving

De 3e Oosterparkstraat ligt in een levendige en multiculturele buurt in Amsterdam Oost. Op loopafstand ligt de Dappermarkt, een van de leukste markten van Amsterdam. Het Oosterpark is dichtbij, een ruim en rustig park met bankjes aan het water. Hier zijn regelmatig concerten, markten en festivals. 

Je kunt altijd binnenlopen bij inloopcentrum Samsam in de Vrolikstraat, kopje koffie drinken of een maaltijd eten. Ook worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Denk aan darten, tv kijken of internetten. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
De Oosterparkstraat is goed bereikbaar. Tram 7 brengt je naar Slotervaart en het Flevopark, tram 3 rijdt vanaf het Muiderpoortstation naar Amsterdam West. Bij metrohalte Wibautstraat stap je op de metro naar Centraal Station, Gein en Gaasperplas. 

Adres

3e Oosterparkstraat 1
1091 JS Amsterdam
(020) 462 48 20 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl