Locatie

Nieuw Vredenburgh

Prettig wonen aan de rand van het Rembrandtpark

Postjesweg 125hs, Amsterdam

(020) 589 86 50
Een gebouw met drie verdiepingen met een brede ingang door het gebouw heen. Daarboven staat een bord met 'Nieuw Vredenburgh', het logo van Cordaan en een pijl en tekst 'St. Augustinuskerk'.

Aan de rand van het Rembrandtpark, in de levendige, kleurrijke wijk De Baarsjes staat woonzorgcentrum Nieuw Vredenburgh. Hier wonen 124 ouderen. Eén afdeling is speciaal voor ouderen met een verstandelijke beperking.

In Nieuw Vredenburgh woon je in je eigen 1-kamerappartement. Je kunt hulp en ondersteuning krijgen waar je dat nodig hebt. Op de begane grond is een ruimte voor dagbesteding.

In Nieuw Vredenburgh is altijd begeleiding aanwezig. 

Wat vind je bij ons?

 • Je leeft zo zelfstandig mogelijk. Je bepaalt zelf wat je leuk vindt om te doen en hoe je wilt leven.  

  We doen ook veel activiteiten samen: activiteiten die de zintuigen op een aangename manier prikkelen, zoals muziek maken, zwemmen en wandelen.

   

 • De medewerkers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een beperking in de laatste levensfase.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan.  Hierin staat waar je blij van wordt, wat je moeilijk vindt en op welke manier je graag ouder wordt. Ieder jaar bespreken we de afspraken uit het plan, en passen deze aan als dat nodig is.

 • Familie en naasten zijn van harte welkom om deel te nemen aan het leven op de groep. Samen koken, verhalen voorlezen, muziek maken, boodschappen doen of gewoon elke week een kopje koffie drinken: alles is mogelijk.

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

Nieuw Vredenburgh ligt in de bruisende en multiculturele buurt van de Baarsjes waar altijd wat te doen is. Je vindt alle mogelijke winkels op de Postjesweg.

Iets verderop met de tram zijn de Kinkerstraat en de Ten Katemarkt. Op het Mercatorplein zijn het hele jaar door activiteiten voor jong en oud. Braderieën bijvoorbeeld en een jaarlijkse fanfarewedstrijd. 

Het Rembrandtpark is een oase van rust waar je naar hartenlust kunt wandelen in de frisse buitenlucht. Het park is rolstoeltoegankelijk en er is een kinderboerderij met speeltuin. 

De Roze Loper

We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij Nieuw Vredenburgh thuis voelt. En dat je jezelf kunt zijn. Daarom hebben we een Roze Loper.

Dat betekent dat we zijn geslaagd voor de toets over respect en tolerantie voor mensen met een LHBTIAQ+-achtergrond. Dat betekent: lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, a-seksuele en intersekse mensen en queer mensen.

In Nieuw Vredenburgh organiseren we evenementen met een ‘roze’ tintje, ook voor buurtbewoners. Bijvoorbeeld tijdens de Roze Week in de week van Pride Amsterdam, het liefste feest van Amsterdam.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
Nieuw Vredenburgh is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 18 stopt nagenoeg voor de deur en om de hoek bevindt zich een halte voor bus 15 en tram 17 (halte Postjesweg/Hoofdweg). Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je bij Nieuw Vredenburgh gratis.

Adres

Postjesweg 125hs
1057 DZ Amsterdam 
(020) 589 86 50

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl