Locatie

Nieuw Sloten

Wonen in een rustige wijk in Nieuw-West met veel groen en water

Oostakkerstraat 27, Amsterdam

(020) 346 32 07
1 persoon helpt een ander persoon om een tekening te maken aan de salontafel in de woonkamer. Knuffel Ernie ligt er bij

Nieuw Sloten is een gebouw met vier etages in een rustige wijk in Amsterdam Nieuw-West. Het is een wijk met ruime woningen en veel groen en water in de buurt. In Nieuw Sloten kun je wonen in een eigen appartement in een woongroep.

Twee etages zijn speciaal voor ouderen met een verstandelijke beperking, één is voor mensen die intensieve zorg nodig hebben of met autisme, en één afdeling heeft appartementen voor jongeren die veel begeleiding vragen.

Beneden is een inloopcentrum met internethoek, bibliotheek en bar. Hier kun je eten, tv kijken en medebewoners ontmoeten. We ondersteunen je bij het hebben van een goede dag en behoud van vaardigheden. Er is dag en nacht begeleiding in de buurt. 

Wat vind je bij ons?

 • Als je woont in Nieuw Sloten heb je een eigen zit-slaapkamer met wastafel, aansluiting voor radio en tv en een alarmsysteem.

  Je deelt een huiskamer, een keuken, tuin of terras en badkamers met 4 of 5 medebewoners. Op iedere groep wordt gekookt en samen gegeten. 

 • Speciaal voor jonge mensen met een licht verstandelijke beperking zijn er 21 appartementen in Nieuw Sloten.  

  Je hebt een appartement met 1 of 2 kamers met douche en toilet, een stukje dakterras, aansluiting voor radio, tv en internet en een keukenblok. Sommige appartementen hebben een aparte slaapkamer.

  De appartementen zijn verdeeld over 2 gebouwen, in beide gebouwen is er een kantoor en de mogelijkheid om in te lopen als je iets wil vragen of voor wat gezelligheid of nabijheid. In de zomer organiseren we op het dakterras barbecues of andere buitenactiviteiten.  

  In het inloopcentrum kun je terecht voor dagbesteding. 's Avonds kun je hier 2 keer per week een warme maaltijd klaarmaken, samen met begeleiders en buren. Deze kun je hier opeten of meenemen naar je appartement. 

 • De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Hierin staat waar je blij van wordt, wat je moeilijk vindt en nog wilt leren. Ieder jaar bespreken we de afspraken uit het plan. We kijken of het nog klopt. Als het nodig is, passen we het plan aan.

  Begeleiding ouderen met een verstandelijke beperking  
  De medewerkers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een beperking in de laatste levensfase.

  We doen ook veel activiteiten samen: activiteiten die de zintuigen op een aangename manier prikkelen, zoals muziek maken, zwemmen en wandelen. 

  Begeleiding voor mensen met een matige of ernstige verstandelijke beperking
  De medewerkers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en autisme of psychosociale problematiek.

  We hebben veel aandacht voor veiligheid en structuur.

  Begeleiding voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking
  Samen met de begeleiding werk je aan verschillende doelen, zoals leren koken, persoonlijke verzorging, het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk.

  De begeleider helpt je ook bij dingen die je moeilijk vindt. Administratie bijvoorbeeld, of omgaan met teleurstellingen. 

  Naast de verstandelijke beperking is er bij de bewoners vaak ook sprake van psychosociale en/of psychiatrische problematiek, autisme of verstoorde hechting.

  We bieden individuele begeleiding om verdere ontwikkeling mogelijk te maken. 

 • Familie en naasten zijn van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee-eten.

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

De rustige buurt van Nieuw Sloten heeft ruim opgezette straten met brede stoepen. Er zijn veel bomen en groenstroken met wandelpaden. Het Kasterleepark is een leuke plek om te wandelen of te sporten. 

Winkelcentrum Belgiëplein is dichtbij. Het is een levendige plek met grote supermarkten en allerlei andere winkels zoals een bakker, slager, drogist en kapper. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
Nieuw Sloten is goed bereikbaar. Tram 2 verbindt Nieuw Sloten met station Amsterdam Centraal. Bus 195 rijdt rechtstreeks naar Schiphol. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres

Ouderen
Laan van Vlaanderen 163
1066 HM Amsterdam
(020) 346 32 07

Volwassenen matige of ernstige verstandelijke beperking
Laan van Vlaanderen 151
1066 JM Amsterdam
(020) 346 32 53

Jongvolwassenen met licht verstandelijke beperking
Laan van Vlaanderen 173
1066 JM Amsterdam
(020) 346 32 70

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl