Locatie

Mulderplein

Wonen in een gezellige en levendige wijk

Ir. J. Mulderplein 59 , Amsterdam

06 - 18 73 41 72
Gezamenlijke ruimte met vierkante eettafel gedekt voor 10 personen met placemats en drinkbekers

Het Mulderplein is een moderne woning in het levendige Amsterdam Oost. Je kunt hier wonen als je ouder bent dan 18 jaar. 

Je hebt een eigen appartement met mooie grote ramen, een zit-slaapkamer en een kleine keuken. Er is een ruime tuin en een gedeelde binnentuin met de buren, je kunt daar de buurtgenoten ontmoeten.

Wat vind je bij ons?

 • De badkamer met douche en toilet deel je met een of twee huisgenoten. Beneden is de eetkamer, zitkamer en computerruimte. Je kunt er eten, televisie kijken en meedoen aan activiteiten.

  Er is een grote keuken waar je zelf of samen kunt koken. 

   

 • Een persoonlijk begeleider helpt je bij dingen die je moeilijk vindt en dingen die je wilt leren. Je kunt ook begeleiding krijgen bij het vinden van werk. Of bij het omgaan met anderen en vrienden maken.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijk plan. We bedenken samen doelen waar je aan wilt werken. Ieder jaar kijken we of de afspraken en doelen nog kloppen.

 • Als familielid ben je van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee eten.

Gezamenlijke woonruimte met 5 sta op stoelen, een tv en een paar kasten.
Schuimspaan op de voorgrond op aanrechtblad met op de achtergrond niet herkenbaar in beeld 2 dames
Woonkamer met kasten en tv een zitje met twee blauwe stoelen en een salontafel

Omgeving

Het Mulderplein ligt in de Dapperbuurt in Amsterdam Oost en is een bruisende volksbuurt. Je kunt lopen naar de Dappermarkt, een drukke en gezellige markt. Er zijn veel winkels en cafés in de buurt. Artis en het Oosterpark zijn dichtbij. 

Je kunt ook binnenlopen bij buurthuis De Witte Boei, hier kun je een kop koffie drinken of een cursus doen. In het Sarphatihuis kun je elke vrijdag meedoen met activiteiten voor ouderen

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
Het Mulderplein is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bus 22 (halte Oostenburgergracht) brengt je naar Centraal Station. Een stukje verder lopen stopt tram 9 (halte Alexanderplein), deze tram brengt je naar het centrum en naar Diemen.

Adres

Ir. J. Mulderplein 59
1018 MZ Amsterdam 
06 - 18 73 41 72

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl