Locatie

Marcantilaan

Zelfstandig wonen samen met anderen aan het water in West

Marcantilaan 57, Amsterdam

(020) 688 11 16
Bewoner staat in de pan te roeren en iemand met bril leest de bereidingswijze voor van het pak

De Marcantilaan ligt aan het water in West, in een levendige buurt vlakbij het Hugo de Grootplein. Hier kun je zelfstandig wonen in je eigen appartement. Er zijn 14 appartementen met 1 of 2 kamers. Sommige appartementen hebben een keuken. De meeste kamers hebben een klein balkon en kijken uit over het water. Er is een aansluiting voor telefoon, tv en internet.  

Beneden is een inloopcentrum waar ook bewoners uit de buurt welkom zijn. Daar is het 's avonds een gezellige drukte. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig.  

Wat vind je bij ons?

 • Op de begane grond heeft Marcantilaan een inloopcentrum. Hier kun je 's avonds eten, anderen ontmoeten, televisie kijken en een spelletje doen.

  Er is ook een gezellige tuin met tuinmeubels en een barbecue. Een paar keer per jaar organiseren we een disco voor de hele buurt.

   

 • Een begeleider kan je helpen bij bij huishoudelijke taken en persoonlijke verzorging. Maar ook bij contact met de buren en vrienden of het vinden van werk.

  De afspraken die je samen maakt met je persoonlijk begeleider, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Waar je blij van wordt, wat je moeilijk vindt en nog wilt leren.

Lachende dame kijkt bij andere dame over haar schouder hoe ze aan het diamond painten is
4 bewoners eten samen aan tafel in de gezamenlijke woonkamer
Twee dames lachen, houden groende railing vast en wijzen naar het water

Omgeving

De Marcantilaan is vlakbij het Hugo de Grootplein in Amsterdam West. Er zijn winkels en cafés om de hoek.

Op loopafstand is de gezellige Jordaan met vele kleine winkelstraatjes en restaurantjes. Het Marnixbad is dichtbij. Daar kun je zwemmen en fitnessen.

Op de fiets kun je naar het Westerpark en de Westergasfabriek. Daar is altijd wat te beleven.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
De Marcantilaan is goed bereikbaar met bus 21 vanaf het Centraal Station en bus 80 en 82 vanaf Sloterdijk. Tram 3 stopt vlakbij op het Hugo de Grootplein. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je bij de Marcantilaan gratis.

Adres

Marcantilaan 57
1051 LR Amsterdam 
(020) 688 11 16

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl