Locatie

Mandarijnenstraat

Zelfstandig wonen in een luxe appartement

Pomonastraat 18A, Amsterdam

06 - 30 73 82 30
Gezamenlijke ruimte met grote donkere tafel met gele en oranje stoelen er omheen

De Mandarijnenstraat is een mooi rond gebouw in Tuindorp Oostzaan. In het midden is een binnenplein. 

Je kunt hier wonen in een modern appartement als je ouder bent dan 18 jaar. Het is belangrijk dat je jezelf goed kunt verzorgen. En zelfstandig bent.

Wat vind je bij ons?

 • Je hebt een eigen appartement met één of twee kamers en een eigen keukentje. Je deelt de voordeur, douche en toilet met een medebewoner.

  De appartementen zijn licht, hebben een ruim uitzicht en liggen aan een gezamenlijke galerij.

 • Overdag is er begeleiding aanwezig. In de nacht komt begeleiding een paar keer langs. Ook kun je begeleiding bellen. Overdag ga je naar jouw werk of dagbesteding.

  Op afgesproken tijden kun je in het steunpunt eten, medebewoners ontmoeten, televisie kijken of een spelletje spelen.  

Persoon met halflang donker haar is bezig op het aanrecht in het keukengedeelte van de woonkamer
Gezamenlijke ruimte met eettafel met 8 stoelen, een zitgedeelte, een servieskast en een tv meubel
Gebouw met 5 verdiepingen met vanaf de 1e etage ruime balkons

Omgeving

De Mandarijnenstraat ligt in Tuindorp Oostzaan, een groene buurt in Amsterdam Noord. Er is veel water in de buurt. Winkelcentrum Molenwijk ligt op loopafstand. Hier zijn diverse winkels en er is een bibliotheek. 

Wooncentrum De Werf is dichtbij. Hier is een restaurant en een zwembad. Op fietsafstand ligt de NDSM-werf aan het IJ, met restaurantjes, festivals en rommelmarkten. Vanaf hier kun je makkelijk met de pont naar het Centraal Station toe. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Mandarijnenstraat is goed bereikbaar met openbaar vervoer, bus 35 (halte Pomonastraat) brengt je naar Molenwijk en Amsterdam Centraal station. Je parkeert hier gratis.

Telefoonnummer

06 - 30 73 82 30

Adres

Pomonastraat 18A
Amsterdam 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl