Locatie

Landlust

Wonen in een rustige en natuurrijke omgeving

Stammerdijk 25, Diemen

06 - 11 40 85 12
Een oud landgoed met witte details aan de gevel langs een autoweg en een kanaal. Daarboven helder blauwe lucht.

Landlust ligt aan de dijk tussen de Weespertrekvaart en het Diemerbos. De oude boerderij is opgeknapt in 2015 en vormt een prachtige plek voor mensen die houden van rust en groen.  

Je kunt hier wonen in een eigen appartement, en er is ook dagbesteding. Als je wilt kun je hier werken in de horeca, in een kunstatelier of in het groen.

Wat vind je bij ons?

 • Landlust heeft 24 appartementen die we 'studio's' noemen. Je woont in jouw eigen studio en krijgt ondersteuning van onze begeleiders.

  Iedere studio heeft een woon-slaapkamer, een eigen badkamer en een keukenblokje. Er zijn studio's op de begane grond en op de eerste verdieping.  

 • Er is altijd begeleiding op Landlust aanwezig. Een persoonlijk begeleider helpt je bij woonzaken of bij het onderhouden van sociale contacten. Maar ook bij het vinden van werk of het leren uw studio goed schoon te houden of de was doen.

  Wij helpen je ook met medicatie en persoonlijke verzorging als dit nodig is. De afspraken die we maken schrijven we in jouw eigen begeleidingsplan. Ieder jaar kijken we samen of de afspraken nog kloppen. Als het nodig is, passen we het plan aan.

Een vrolijk kijkende jongeman met zwart haar en oranje bodywarmer houd een bezem in zijn hand

De omgeving

De omgeving van Landlust is prachtig. Met water voor de deur en groen zo ver je kunt kijken. Landlust is wel ver van de stad. De dichtstbijzijnde winkels zijn 3 km verderop, de bus en tram 1,5 km.

Het is dus heel belangrijk dat je goed kunt lopen en een fiets of een brommer hebt als je in Landlust woont.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

 • Als familielid of naaste ben je van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee eten, koken of een kopje koffie komen drinken. 

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Landlust is met openbaar vervoer niet goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde tramhalte en bushalte is ongeveer op 1,5 kilometer afstand. Wie op Landlust woont moet dus goed kunnen lopen of een fiets of brommer hebben.

Telefoonnummer

06 - 11 40 85 12

Adres

Stammerdijk 25
Amsterdam 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl