Locatie

Koningsvrouwen van Landlust

Zelfstandig wonen in een eigen appartement in Bos en Lommer

Louise de Colignystraat 1A, Amsterdam

(020) 611 90 28
Persoon schept lasagne uit metalen ovenschaal op een bord met een lepel en een houten spatel

Bij Koningsvrouwen van Landlust in West kun je wonen in een eigen appartement. Er zijn 27 appartementen in verschillende gebouwen bij elkaar in de buurt.

Je woont hier zelfstandig in een appartement met een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Sommige appartementen hebben een extra slaapkamer. Deze zijn voor moeders met één of meerdere kinderen. Als je hier woont krijg je ondersteuning van het Moeder Kind Team. 

Wat vind je bij ons?

 • De maaltijden maak je zelf in je eigen appartement. 's Ochtends, 's middags en 's avonds is er inloop met koffie en thee in het Cliënten Servicecentrum.

  Af en toe is er een borrelavond voor alle bewoners of een barbecue in de zomer. Soms koken we maaltijden die je dan kunt afhalen. 

  Belangrijk is dat je rekening kunt houden met de buren en een goede buurman of buurvrouw bent.

 • Je hebt een eigen persoonlijk begeleider die je helpt bij het plannen van huishoudelijke taken, met persoonlijke verzorging of het vinden van werk. En als het nodig is met contact in de buurt of met anderen.

  De afspraken die je samen met de begeleiding maakt, schrijven we in je persoonlijke begeleidingsplan. Afspraken over hoe je wilt leven, wat je moeilijk vindt en nog wilt leren. Ieder jaar kijken we samen of we de afspraken en doelen in je plan nog kloppen.

 • Je familie en naasten zijn van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Zij kunnen ook een hapje mee-eten.

Iemand houdt balletjes deeg in zijn handen.

Omgeving

De Koningsvrouwen van Landlust ligt in een levendige en multiculturele wijk. Er zijn veel en diverse winkels op loopafstand en met het openbaar vervoer ben je zo op het Bos en Lommerplein.

Daar zijn twee grote supermarkten en van dinsdag tot en met zaterdag is er markt. 

Het Westerpark is op loopafstand. Hier kun je heerlijk wandelen of in een van de cafés een hapje eten of drinken. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
Koningsvrouwen van Landlust is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 21 (halte Bos en Lommerweg) stopt om de hoek en brengt je naar Centraal Station. Tram 12 en 14 stoppen op halte Karel Doornmanstraat en brengen je naar het Amstelstation en Flevopark. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je gratis.

Adres

Louise de Colignystraat 1A
1055 XC Amsterdam 
(020) 611 90 28

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl