Locatie

Ketelmakerij

Zelfstandig wonen met begeleiding in een licht appartement in Noord

Ketelmakerij 161, Amsterdam

06 - 23 84 76 52
Persoon met schort aan met rode pepers, is met latex handschoenen aan zoete paprika's aan het snijden op een snijplank. Er ligt ook een courgette en een struik bleekselderij bij

Je kunt bij de Ketelmakerij wonen als je 18 jaar bent of ouder. Er zijn tien lichte appartementen, het gebouw is modern.

Je hebt een eigen appartement met een eigen voordeur. Het appartement heeft een keukenblok en een badkamer met douche en toilet.

Wat vind je bij ons?

 • Naast de appartementen is er in de Ketelmakerij een gemeenschappelijke woonkamer en een ruimte om gezamenlijk te eten.

  In de woonkamer ben je 's avonds ook van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken of om televisie te kijken.

  Aan de eetkamer grenst een tuin om in het voorjaar en de zomer gezellig met elkaar te zitten.  

 • Er is 24-uur begeleiding in het pand aanwezig. Je persoonlijk begeleider ondersteunt je bij het vinden en behouden van dagbesteding, het schoonhouden van je kamer, het omgaan met vrienden en buren of andere vragen.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Hierin staat waar je blij van wordt, wat je moeilijk vindt en nog wilt leren. Ieder jaar bespreken we of de afspraken en doelen nog kloppen.

Twee handen van twee verschillende personen houden allebei een Turks theeglas vast met thee erin. Tussen de handen in staat een grote theepot met gebogen tuit op tafel.

De omgeving

De woningen liggen vlakbij een jachthaven. Hier kun je genieten van het mooie uitzicht op het IJ.

De Ketelmakerij ligt in een drukke en levendige IJplein in de Vogelbuurt in Noord. Er zijn twee grote supermarkten op loopafstand. Je bent dichtbij de Buiksloterwegveerpont. Hiermee ben je binnen enkele minuten op station Amsterdam Centraal.  

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

 • Als familielid of naaste ben je van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kan ook een hapje mee eten, koken of een kopje koffie komen drinken. 

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Ketelmakerij is goed bereikbaar met openbaar vervoer, je kunt lopend naar de pont die je naar Centraal Station brengt. Ook stoppen bussen 32 en 33 om de hoek op de Meeuwenlaan, deze bussen brengen je naar Nieuwendam, het Buikslotermeerplein en het Centraal Station. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je gratis.

Telefoonnummer

06 - 23 84 76 52

Adres

Ketelmakerij 161
Amsterdam 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl