Locatie

Kastanjehof

Wonen in een groot huis in de bruisende Oosterparkbuurt

Kastanjeplein 60, Amsterdam

(020) 611 69 00
Woonkamer met grote erker die uitkijkt op het Kastanjeplein. Comfortabele stoelen en bank.

De Kastanjehof is een woonzorgcentrum in de Amsterdamse Oosterparkbuurt. Een bruisende, kleurrijke buurt waar iedereen zich kan thuis voelen.

In de Kastanjehof zijn 26 appartementen voor ouderen met een verstandelijke beperking. Elke bewoner heeft een eigen appartement met een zit-slaapkamer, klein keukentje en een badkamer.  Er is een lift aanwezig.

Een begeleider komt op afspraak bij je langs en ondersteunt je bij zaken waar hulp bij nodig is. Er is dag en nacht begeleiding in het gebouw aanwezig. 

Wat vind je bij ons?

 • Op de begane grond kun je meedoen aan activiteiten of een kopje koffie drinken. In het restaurant kun je mee-eten, hier wordt elke dag vers gekookt. Op de tweede verdieping is een gezamenlijke huiskamer. Ook hier kun je de warme maaltijd gebruiken. Je kunt het eten ook meenemen naar je eigen appartement. 

  De Kastanjehof heeft een fijne binnentuin waar altijd wel een rustig plekje te vinden is. Er is ook een oefenruimte voor fysiotherapie. 

  Wil je zelf de was doen, dan kun je de wasmachine gebruiken op de eerste verdieping.

 • Een begeleider kan je helpen bij huishoudelijke taken en persoonlijke verzorging. Maar ook het contact met buren en vrienden of bij het vinden van werk.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Hierin staat hoe je wilt leven, wat je moeilijk vindt en wat je wilt leren.

 • Je familie is van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten en het helpen met organiseren van deze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee-eten.

  Tweemaal per jaar vergadert de verwantencommissie. Familie kan dan meepraten over belangrijke onderwerpen in de Kastanjehof, zoals bijvoorbeeld veiligheid, gezonde voeding en huisregels.

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

Het Kastanjeplein is een rustig plein in een levendige buurt waar mensen uit alle culturen samenkomen.

Je kunt heerlijk wandelen in het rustige Oosterpark of de drukte opzoeken op de Dappermarkt, meerdere malen uitgeroepen tot gezelligste markt van Nederland.

De gezellig drukke Linnaeusstraat is ruim opgezet. Je vindt hier veel winkels, cafés en restaurants.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
Kastanjehof is goed bereikbaar. Tram 1, 3 en 19 en bus 37, 41, 245 en N87 stoppen dichtbij. Het centrum, Flevopark, Centraal Station, Noord, Diemen, Slotervaart en Amstelstation zijn hierdoor goed bereikbaar. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. 

Adres

Kastanjeplein 60
1092 LA Amsterdam 
(020) 611 69 00

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl