Locatie

Kadoelerbreek

Wonen in een kleine groep in een modern huis in Noord

Crabschuytstraat 122/128, Amsterdam

Zitgelegenheid in woonkamer bij het raam met twee stoelen, 2 tafeltjes, een lage wandkast en een grote plant in de hoek

In Kadoelerbreek kun je wonen als je een verstandelijke beperking hebt en een dagje ouder wordt. Het is een moderne, kleine woonlocatie. De groepen zijn klein, je krijgt hier veel aandacht en zorg. Ook mensen met beginnende dementie kunnen hier wonen.

Kadoelerbreek ligt vlakbij een parkrand met de Buiksloterbeek en Kadoelerbeek. Een fijne groenstrook om te wandelen met water en bruggetjes. Tegenover de woningen is een winkelcentrum met winkels, cafés en restaurants. 

Wij werken volgens de visie ‘Regie In Teams’ (RIT). Dit betekent dat bewoners, begeleiding en naastbetrokkenen samenwerken om de zorg kwalitatief zo hoog mogelijk te houden. 

Wat vind je bij ons?

 • Kadoelerbreek heeft 24 zit-slaapkamers van 17m2 met eigen douche, toilet en aansluiting voor tv en radio. Samen met 5 andere bewoners deel je een ruime huiskamer, een grote keuken en was- en droogruimte. Er is ook een gezamenlijk dakterras.

  Bijzonder is de 'biodynamische verlichting'. Deze moderne manier van verlichten helpt bij een gezond dag- en nachtritme en is prettig voor ogen als je ouder wordt. 

  Elke dag koken we met verse ingrediënten. Als je het fijn vindt, kun je helpen met koken. We doen de was op de groep, dus wie houdt van was opvouwen doet hieraan mee. 

 • Als je woont in Kadoelerbreek, is dagbesteding aan huis mogelijk. Op de eerste verdieping kun je meedoen aan de dagbesteding voor ouderen of mensen met een verstandelijke beperking.

  Twee keer per week doen we sportactiviteiten bij het ‘Only Friends sportcomplex’ in Nieuwendam. 

Aanzicht van appartementencomplex gezien vanaf een ruim dakterras met tafeltjes en stoelen
Appartement met tv, gemakkelijke stoel, salontafel, 1 persoonsbed en nachtkastje
Eettafel met daarop een vaas met bloemen in gezamenlijke woonruimte

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat jij zelf betaalt.

 • Als familielid of naaste ben je van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee eten, koken of een kopje koffie komen drinken. 

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Kadoelerbreek is goed bereikbaar met bus 34. Deze bus brengt je naar het centrum en Centraal Station. Kom je met de auto? In de buurt van Kadoelerbreek kun je gratis parkeren.

Adres

Crabschuytstraat 122/128
Amsterdam 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl