Locatie

Johan Huijsenstraat

Wonen in een modern appartement op IJburg vlakbij water

Johan Huijsenstraat 17-21, Amsterdam

(020) 229 06 80
Persoon haalt de dartpijlen uit het dartbord

In de Johan Huijsenstraat kunnen jonge mensen met een zelfstandig wonen in een ruim en modern appartement. Er zijn 11 eenkamerappartementen met lichte kleuren. Er zijn hier geen gezamenlijke voorzieningen of groepsactiviteiten, je doet zelf je huishouden.

Als je hier wilt wonen is het belangrijk dat je werk of dagbesteding hebt.

Wat vind je bij ons?

 • Je hebt een klein keukentje en ruime badkamer met douche en toilet. Elk appartement heeft hoge ramen en sommige hebben openslaande deuren.

 • Een persoonlijk begeleider helpt je bij het plannen van je huishouden, geldzaken en bijvoorbeeld administratie. Je begeleider kan je ook helpen bij het vinden van werk, of bij contact en vrienden maken.

  Samen bespreken we wat je wensen zijn, hoe je wilt leven, wat je wilt leren. De afspraken die we samen maken schrijven we in je persoonlijk begeleidingsplan. Ieder jaar bespreken we het plan. Of het nog klopt en wat je anders wilt.

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

De Johan Huijsenstraat ligt in de nieuwbouwwijk IJburg. Deze wijk is gebouwd in het IJ en ligt prachtig aan het water met vaak een mooi uitzicht over het IJsselmeer.

Op loopafstand zijn er buurtwinkels zoals een slager, groenteboer en een bakker. Met de tram ben je zo bij winkelcentrum IJburg. Hier is een grote supermarkt en er zijn verschillende winkels.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Johan Huijsenstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 26 (halte IJburg) brengt u naar Centraal Station. Bus 66 (halte Pieter Oosterhuisstraat) brengt je naar station Bijlmer Arena. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je gratis. 

Adres

Johan Huijsenstraat 17-21
1087 LC Amsterdam 
(020) 229 06 80

De Johan Huijsenstraat is bij voorkeur bereikbaar via de mail: vgzijburg@cordaan.nl.

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl