Locatie

Jan Luijkenstraat

Wonen in een kleine groep in een herenhuis in Amsterdam Zuid

Jan Luijkenstraat 19, Amsterdam

(020) 676 25 88
Een Amsterdams pand met vijf verdiepingen met daarvoor geparkeerde auto's.

De Jan Luijkenstraat is een hoog herenhuis in de Concertgebouwbuurt met vijf etages en twintig mooie, ruime kamers. Het is een warm en gezellig huis. Je bent hier welkom als je ouder bent dan 18 jaar. Sommige bewoners wonen er al geruime tijd.

Deze locatie is ook een mooie plek als je voor het eerst op kamers gaat. Een mooie stap zet naar meer zelfstandig wonen! 

Wat vind je bij ons?

 • Als je woont in de Jan Luijkenstraat heb je een eigen zit-slaapkamer. Je woont in een gang met 4 andere bewoners. Je hebt dus buren die je in de gang tegenkomt. Er is contact met elkaar. Dat is gezellig, maar dat moet je wel leuk vinden.

  Elke zit-slaapkamer heeft een eigen douche en toilet. 6 kamers hebben douche en toilet op de gang. Dan moet je dus een stukje lopen. Douche en wc zijn altijd privé natuurlijk, de deur kan op slot.  

  Er is een gezamenlijke woonkamer op de begane grond. Het is een gezellige, grote ontmoetingsruimte waar je medebewoners spreekt na je werkdag, spelletjes kunt doen en waar je samen kunt genieten van een maaltijd.

  Het eten wordt gekookt door een gastvrouw. Zij maakt gezonde en afwisselende maaltijden, denk aan boerenkool, pasta en roti met kip. Buiten is een kleine binnentuin. Daar barbecueën we weleens. 

 • Een persoonlijk begeleider helpt je bij woonzaken. We helpen je met activiteiten, om je vrije tijd op een leuke en goede manier in te delen. Je kunt ook begeleiding krijgen bij contact maken met anderen of het vinden van werk.

  Het is belangrijk dat je het leuk vindt om zelf dingen uit te zoeken en te proberen. Je houdt zelf de regie over je leven, maar als begeleiding nodig is dan kun je naar ons toekomen en helpen we je graag.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke begeleidingsplan. Hierin staat hoe je wilt leven, wat je moeilijk vindt en nog wilt leren. Ieder jaar bespreken we samen of de afspraken nog kloppen.

 • De Jan Luijkenstraat vindt inspraak heel belangrijk. Je mag meepraten en je stem laten horen in de cliëntenraad.

  We werken toe naar een locatieraad: bewoners praten samen met de manager, persoonlijk begeleiders en verwanten over wat het beste is voor de Jan Luijkenstraat en de bewoners. 

Een tuin van bovenaf gezien, met daarin veel groene planten en een ronde houten tafel met houten stoelen.
Een Amsterdams pand met vijf verdiepingen met daarvoor geparkeerde auto's.

De omgeving

De Jan Luijkenstraat ligt in Amsterdam Zuid: een mooie buurt met prachtige huizen. Er zijn veel restaurants en cafés in de buurt. Het Vondelpark ligt op loopafstand, een prachtig park waar je heerlijk kunt wandelen en waar in de zomer live concerten bij te wonen zijn. Het Museumplein met haar mooie musea en het Leidseplein zijn ook dichtbij. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Jan Luijkenstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, tramhalte Museumplein ligt op loopafstand. Tram 3 brengt je naar het Muiderpoortstation en Amsterdam West. Tram 12 rijdt van Station Sloterdijk naar het Amstelstation en tram 5 rijdt van het Centraal Station naar Amstelveen.

Gegevens

(020) 676 25 88

Adres

Jan Luijkenstraat 19
Amsterdam 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl