Locatie

Gerrie Knetemannlaan

Wonen in een flat in het hippe Bos & Lommer

Gerrie Knetemannlaan 272/292 , Amsterdam

(020) 553 70 37
Appartement met grote ramen, een lichtroze leunstoel met gehaakt wit kleedje, een donkerbruine leren bank en kleine donkerhouten salontafel. Tegen de muur staat een vogelkooi.

De Gerrie Knetemannlaan is een moderne flat van elf etages. Hier kun je wonen in een eigen appartement in een groep voor ouderen met een verstandelijke beperking. Er zijn 24 appartementen.

Je kunt hier wonen met weinig begeleiding of juist wat meer begeleiding, in een groep of zelfstandig. Net wat je nodig hebt. 

Wat vind je bij ons?

 • Op de 5e en 6e verdieping kun je wonen in een groep. Deze woningen zijn speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking die ouder worden. En die het gezellig vinden om samen met buren te eten, te koken of andere leuke dingen te doen. Elke groep heeft zes appartementen. 

  Je hebt hier een eigen appartement met een woonkamer met kleine keuken, een slaapkamer, badkamer met douche en toilet en aansluiting voor radio en tv.

  Per groep is er een gemeenschappelijke huiskamer en een keuken. Daar kun je elkaar ontmoeten, televisie kijken en samen eten. 

 • Er zijn twaalf losse appartementen in de Gerrie Knetemannlaan.

  Je kunt hier wonen als je niet zoveel behoefte hebt aan samen dingen doen of samen eten. En als je jezelf goed kunt verzorgen. 

  Ieder appartement heeft een woonkamer, een ingebouwde keuken, een slaapkamer, badkamer met douche en toilet en aansluiting voor radio, tv, telefoon en wasmachine.  

 • In de Gerrie Knetemannlaan is begeleiding altijd in de buurt. Een persoonlijk begeleider helpt je bij huishoudelijke zaken en persoonlijke verzorging. De begeleider helpt je ook bij het vinden van werk of dagbesteding.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. We schrijven op hoe je wilt leven, wat je moeilijk vindt en wat je nog wilt leren.

  Woon je in een individueel appartement? Dan is de begeleiding op afstand, maar altijd bereikbaar. 

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

De Gerrie Knetemannlaan ligt rond de voetbalvelden van VVA/Spartaan. Naast de appartementen is een klimhal met ruimtes voor fitness en krachttraining. Er is een avondwinkel om de hoek en tandartspraktijk De Stip. 

Vlakbij is het Bos en Lommerplein met veel winkels en een dagelijkse markt. En het groene en waterrijke Erasmuspark. Op 10 minuten lopen is het ‘huis van de buurt’ de Boeg waar je wat kan drinken, eten en elkaar ontmoeten. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij is metrostation Jan van Galenstraat. Tramlijn 13 brengt je naar de binnenstad en het Centraal Station. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je bij de Gerrie Knetemannlaan gratis.

Adres

Gerrie Knetemannlaan 272/292
1061 MC Amsterdam 
(020) 553 70 37, maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl