Locatie

Gaasperdam

Wonen in een ruim gebouw met veel licht in een gezellige en multiculturele buurt

Soestdijkstraat 4, Amsterdam

088 267 32 26
Twee personen wandelen gearmd op de stoep en kijken om zich heen

In Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost kun je wonen als ouder dan 18 jaar bent en werk of dagbesteding hebt. Het is een ruim en licht gebouw in een gezellige en multiculturele buurt.

Je hebt een eigen appartement van 55m2 met slaapkamer, woonkamer en badkamer met douche en toilet. De appartementen zijn groot en licht.

Er zijn 55 appartementen in zes groepen. Elke groep heeft een ingang. En er is op elke groep een heerlijke grote en zonnige tuin of balkon. Het gebouw heeft liften, en is geschikt voor mensen in een rolstoel.  

Wat vind je bij ons?

 • Elke groep heeft een grote gezamenlijke huiskamer met keuken waar elke dag vers, lekker en gezond gekookt wordt samen met de bewoners. 

  Op Gaasperdam kun je meedoen aan gezamenlijke activiteiten en samen eten en koffie drinken bijvoorbeeld.  

 • In Gaasperdam is elke dag begeleiding aanwezig. Een persoonlijk begeleider helpt je bij het schoonhouden van het appartement en andere woonzaken. Je begeleider kan je ook helpen bij het vinden van werk, of bij contact en vrienden maken.

  Samen bespreken we wat je wensen zijn, hoe je wilt leven, wat je wilt leren. De afspraken die we samen maken schrijven we in je persoonlijk begeleidingsplan. Ieder jaar bespreken we het plan. Of het nog klopt en wat je anders wilt.

 • Familie en naasten zijn van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Elke week worden er activiteiten georganiseerd en eens per maand is er een soos.

  Er is een kerkdienst en er worden naar behoefte bingoavonden of gezellige andere activiteiten georganiseerd. 

1 persoon helpt een ander persoon met een boekje te lezen
1 persoon doet een blauw-rood-geel gestreepte band in het haar van de ander voor de spiegel
Twee personen doen samen geconcentreerd een spelletje met gekleurde pionnen op een plankje

Omgeving

Gaasperdam ligt in een gezellige buurt in Zuidoost met mensen uit allerlei verschillende culturen. Je kunt er ook hapjes vinden uit alle windstreken van de wereld.

De buurt is levendig en groen, het winkelcentrum is dichtbij en er is elke woensdag markt.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Gaasperdam is goed bereikbaar. Metrostation Reigersbos is op 300 meter afstand. Van hier reis je gemakkelijk naar Centraal Station en het centrum van Amsterdam. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres

Soestdijkstraat 4
1107 HG Amsterdam 
088 267 32 26

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl