Locatie

Dusartstraat

Wonen in een mooi appartement in een hoog huis in de Amsterdamse Pijp

Dusartstraat 17, Amsterdam

(020) 664 88 55
2 personen eten hun bord met eten samen op de bank

De Dusartstraat is een groot en hoog huis in de Pijp met veertien mooie appartementen. Je kunt hier zelfstandig wonen, maar toch samen met anderen.

Je hebt een eigen appartement met een ruime zit-slaapkamer, sommige appartementen hebben een aparte slaapkamer. Elk appartement heeft een eigen keuken en badkamer. De appartementen kijken uit op de straat of op de binnentuin.

Bij het trefpunt kun je je medebewoners en buurtgenoten ontmoeten. 

Wat vind je bij ons?

 • Beneden op de begane grond is het trefpunt met gezamenlijke ruimtes, er is een bar, een keuken en een internethoek.

  Je kunt hier eten met de medebewoners, televisie kijken of meedoen aan activiteiten. 

 • Als je woont in de Dusartstraat is het belangrijk dat je jezelf kunt verzorgen. Douchen, aan- en uitkleden, scheren enzovoort. Er is wel altijd begeleiding aanwezig voor vragen.

  Je hebt een persoonlijk begeleider die je helpt bij bijvoorbeeld het plannen huishoudelijke taken, het contact met buren en vrienden, en bij het vinden van werk.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijke plan. Er staat in hoe je wilt leven, waar je blij van wordt, wat je moeilijk vindt en wat je nog wilt leren. Ieder jaar bespreken we het plan, en kijken we of de afspraken en doelen nog kloppen.

 • Bij de Dusartstraat vinden wij het belangrijk dat iedereen prettig kan wonen en daarover mee kan praten.

  Er zijn regelmatig bewonersvergaderingen waar jij en je medebewoners aan deel kunnen nemen. Tijdens deze overleggen bespreken we wat er beter kan in de Dusartstraat. Hoe houden we het schoon? Voelt iedereen zich veilig? Zijn de huisregels goed?. 

  Wil je als naaste wat betekenen voor de Dusartstraat en zijn bewoners? Dan gaan we graag met jou in gesprek over de mogelijkheden. 

Slaapzitkamer met wit houten bed, blauw met grijze zitbank en licht houten kasten
Stenen terras achter het huis met houten bankjes, een eettafel, stoel en een dichtgeklapte parasol
1 persoon staat glimlachend met zijn bord met eten voor de trap

Omgeving

De Dusartstraat ligt midden in de Pijp, een gezellige volksbuurt. Je kunt lopen naar de Albert Cuypmarkt en er zijn veel winkels, restaurants en cafés in de buurt.

Het Sarphatipark, het Vondelpark, het Museumplein en een bibliotheek op het Roelof Hartplein zijn ook dichtbij. 
 
In de Kunstwerkplaats om de hoek kun je cursussen volgen van Prisma. Ook het woonzorgcentrum d'Oude Raai is om de hoek, daar kun je een warme maaltijd eten of meedoen met de activiteiten.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Dusartstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 3, 12, 24 en metro lijn 52 noord-zuidlijn). De haltes vind je op een klein stukje lopen. Kom je met de auto? Er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.

Adres

Dusartstraat 17
1072 HM Amsterdam
(020) 664 88 55, maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl