Locatie

De Werf

Wonen in een kleine woonwijk in Noord met extra aandacht en zorg

Klinkerweg 75, Amsterdam

(020) 630 61 00
Twee mensen werken in de tuin. Ze staan vóór een tuinhuisje en geven elkaar een high five.

De Werf is een kleine woonwijk in Amsterdam Noord voor mensen met een verstandelijke beperking die extra zorg nodig hebben.

De huizen staan in verschillende straten bij elkaar. In elk huis wonen 4 tot 7 bewoners. Elke woning heeft een tuin. De woningen zijn sfeervol en overzichtelijk ingericht.

Wat vind je bij ons?

 • In De Werf woon je in je eigen kamer in een kleine groep. Je krijgt begeleiding met veel aandacht en specialistische zorg.

 • Voor dagbesteding is een aparte ruimte. Hier kun je iedere werkdag meedoen aan gezellige activiteiten.

 • Als je woont bij De Werf leef je met dagelijkse routines en zinvolle en betekenisvolle activiteiten. We doen activiteiten waarmee je succeservaringen opdoet. Deze successen vergroten je zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

  We benaderen je onvoorwaardelijk en met liefde. Zo bouwen we samen een vertrouwensband op, en een veilige plek om te wonen. 

Iemand zit lachend met koptelefoon achter een drumstel en drumt.
Twee mensen zitten aan tafel. De één borduurt en de ander begeleidt diegene hierbij.
Iemand staat voor een groot aquarium en voert de vissen.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

In een weiland staan twee pony's. Er staan bomen in de wei, een grote, ronde bank bank en trap.
Een straat met aan weerszijden een gebouw van 1 verdieping. Op de achtergrond is een hoog gebouw en bomen te zien en een grote blauwe lucht met wolken.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Werf is goed bereikbaar. Bussen 35 en 36 stoppen bij de halte Pomonastraat en met de NDSM-pont vaar je over het IJ naar het Centraal Station. Kom je met de auto? Dan parkeer je gratis.

Gegevens

(020) 630 61 00

Adres

Klinkerweg 75,
Amsterdam 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl