Locatie

De Watertoren

Wonen aan de rand van het Westerpark in een levendige buurt

Haarlemmerweg 301, Amsterdam

(020) 204 84 90
Persoon haalt de dartpijlen uit het dartbord

In De Watertoren kun je wonen als je tussen 18 en 35 jaar bent. Het gebouw is in West, vlakbij het Westerpark. Een levendige buurt waar altijd wat te doen is.

Je kunt hier wonen als je oefent om straks zelfstandig te wonen. Begeleiders helpen je erbij.

Wat vind je bij ons?

 • In De Watertoren woon je in een eigen studio. Dat is een zit-slaapkamer met een keukenblok en een eigen badkamer. Er zijn 11 studio's op de begane grond. 3 studio's kijken uit op de straat, 8 studio's grenzen aan de binnentuin. Er is een gezamenlijke woonkamer, keuken en tuin. 

  Bij De Watertoren werk je aan je zelfredzaamheid. Je houdt zelf je woonruimte schoon en gaat overdag naar dagbesteding of werk. Met je medebewoners zorg je dat iedereen prettig en veilig in De Watertoren kan wonen. We verwachten van jou hierin een actieve bijdrage.

 • In de Watertoren woon je zo zelfstandig mogelijk. Er is niet altijd een begeleider in huis. Dus als je een vraag hebt, moet je misschien even wachten op een antwoord.

  In de avond en het weekend kun je terecht bij het inloopcentrum van de Marcantilaan. Daar kun je een hapje mee-eten, een film of tv. En er is altijd een begeleider voor een praatje.

  's Nachts is de begeleiding oproepbaar. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen in een noodsituatie. Begeleiding kan binnen 10 minuten op de locatie zijn. 

 • Cordaan vindt het belangrijk dat iedereen prettig woont en mee kan praten over de eigen woonomgeving.

  Daarom is er regelmatig bewonersvergadering in De Watertoren. Je overlegt dan samen met je medebewoners en begeleiders over hoe het gaat op de locatie, over huisregels en hoe iedereen prettig kan wonen in De Watertoren. 

Naast een oranje basketbal staat een drinkfles en een sportschoen

De omgeving

De Watertoren ligt aan de Haarlemmerweg, tegenover het Westerpark. De Haarlemmerweg is druk, maar aan de achterkant is een rustig plein met een echte watertoren. Dit plein is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsen. De Watertoren heeft een gezamenlijke tuin.

Het Westerpark is een levendig terrein met café's restaurants en veel activiteiten: onder andere markten, festivals en exposities. Er is ook een filmhuis. In de omliggende omgeving zijn er voldoende supermarkten en winkels. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Watertoren is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 21 stopt voor de deur en rijdt naar Centraal Station en Geuzenveld. Kom je met de auto? Houdt dan rekening met parkeerkosten. 

Gegevens

(020) 204 84 90

Adres

Haarlemmerweg 301
Amsterdam

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl