Locatie

De Marius Meijboom

Wonen voor kinderen en volwassenen met een meervoudig complexe beperking

Marius Meijboomstraat, Amsterdam

(020) 346 23 00
Een vrouw met donker haar en een meisje in een rolstoel kijken op een groot balkon naar de planten. De vrouw heeft een plantenspuit vast.

In De Marius Meijboom op IJburg wonen kinderen en volwassenen met een meervoudig complexe beperking die extra ondersteuning en zorg nodig hebben.

Wonen is het fijnste thuis in je vertrouwde, veilige omgeving. Soms kan dat niet en moet je op zoek naar een nieuwe woonplek voor je kind of naaste.

Wat vind je bij ons?

 • De Marius Meijboom is een modern gebouw op IJburg. Het gebouw is kleurrijk en sfeervol ingericht. Er zijn zes groepen van zes cliënten. Elke groep heeft een eigen kleur en identiteit.

  Iedere bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer met een ruime badkamer en balkon. De ruimte is aangepast aan mensen met rolstoel en andere hulpmiddelen. We hebben zes mooie, gezellige huiskamers met keuken en voldoende ruimte voor rolstoelen en andere voorzieningen. 

  Voor de kinderen zijn er snoezelruimtes ingericht. Hier kunnen ze heerlijk ontspannen. 

 • We werken in de Marius Meijboom samen met Ons Tweede Thuis en Omega.

Een breed, driehoekig gebouw met vier verdiepingen
Een jongen zit in een woonkamer op de grond en kijkt omhoog naar allemaal geblazen bellen.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Marius Meijboom is goed te bereiken met tram 26 vanaf Centraal Station en met bus 66 vanaf Station Bijlmer Arena. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09:00 - 19:00 uur. 

Gegevens

(020) 346 23 00 

Adres

Marius Meijboomstraat 109-111
Amsterdam 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl