Locatie

De Gooyer

Wonen aan de gezellige Dappermarkt

Von Zesenstraat 298, Amsterdam

(020) 462 67 00
Detail van een kleurrijk schilderij met de woorden 'domweg gelukkig, in de Dapperstraat'.

De Gooyer is een fijne plek om te wonen in de kleurrijke Dapperbuurt in Amsterdam Oost. Als je hier woont kom je veel anderen tegen, Er wonen ook ouderen, en er is gezellige inloop in het restaurant.

In de Gooyer is altijd begeleiding in de buurt. Je hebt een eigen appartement, en woont in een groep met medebewoners met wie je samen kunt eten, een film kijken of een spelletje doen.

Je kunt ook begeleiding krijgen als je in de buurt woont van De Gooyer. We helpen je bijvoorbeeld bij het vinden van werk of dagbesteding.

Wat vind je bij ons?

 • De Gooyer heeft 32 appartementen. Er zijn drie etages met op elke etage een gezamenlijke huiskamer waar je in een groep kunt eten.

  Je hebt een eigen zit/slaapkamer met keuken en badkamer. De meeste appartementen hebben een balkon. Iedere etage heeft een wasruimte met daarin drogers en wasmachines.

 • De Gooyer is een veilige plek om te wonen. De begeleiders helpen je bij dingen die je nog niet kan en nog wilt leren. Samen met je persoonlijk begeleider maak je een plan met afspraken over hoe je wilt leven. Ieder jaar kijk je of de afspraken nog kloppen.

  Als het nodig is helpt een ergotherapeut of fysiotherapeut als bewegen niet vanzelf gaat of als je moeite hebt met uitvoeren van dagelijkse handelingen zoals aankleden en eten. Samen zoeken we naar manieren waarop het wel lukt.

Contact

De Gooyer is goed bereikbaar. Tram 14 rijdt naar het Flevopark, de Dam, het Waterlooplein en Slotermeer, bus 22 stopt voor de deur en rijdt naar het Centraal Station. Met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen is in de buurt van De Gooyer gratis parkeren. 

Gegevens

(020) 462 67 00

Adres

Von Zesenstraat 298
Amsterdam 

Gezellige lichte restaurantruimte met bar en ronde tafels en leren groengrijze stoelem
Jonge vrouw met bruin haar ondersteunt een zittende dame in rolstoel bij spelen van een spelletje aan tafel.
Oudere man met pet maakt een legpuzzel

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

De Roze Loper

We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij De Gooyer thuis voelt. En dat je jezelf kunt zijn. Daarom hebben we een Roze Loper.

Dat betekent dat we zijn geslaagd voor de toets over respect en tolerantie voor mensen met een LHBTIAQ+-achtergrond. Dat betekent: lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, a-seksuele en intersekse mensen en queer mensen.

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl