Locatie

De Foyer

Wonen in een levendige buurt in Bos en Lommer

Jacob van Arteveldestraat 76, Amsterdam

Sub-team 1: (06) 53 41 07 80 / Sub-team 2: (06) 14 85 64 81
Persoon met bril op is in keuken een bord aan het afdrogen met een theedoek

De Foyer is een modern en hoog gebouw in de Kolenkitbuurt, een levendige buurt met mensen van veel verschillende culturen.

De Foyer heeft 35 appartementen. Hier kun je wonen als je nog jong bent en een licht verstandelijke beperking hebt en extra hulp kunt gebruiken om verder te komen.

Een persoonlijk begeleider en ondersteunende begeleider helpen je bij alles wat je moeilijk vindt en waar je hulp bij kunt gebruiken. We doen dat met LifeWise. Dat is een manier die jou leert beter om te gaan met stress, boosheid en psychische problemen. 

Wat vind je bij ons?

 • Als je komt wonen bij de Foyer start je in een 1-kamerappartement, en mogelijk kun je doorstromen naar een appartement met 2 kamers. Elk appartement heeft openslaande deuren een kleine keuken en aansluiting voor radio, tv en internet. 

  Er zijn computers met internet en een tafeltennistafel. De tuin is groot, met tuinmeubelen en een barbecue. We hebben een gezamenlijke huiskamer waar je kunt mee eten en anderen ontmoeten.

 • Je kunt bijvoorbeeld begeleiding krijgen bij het contact maken met vrienden of buren en bij het vinden van werk. Dit is voor iedereen verschillend en wordt persoonlijk met je besproken tijdens begeleidingsmomenten.

  De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw eigen begeleidingsplan. Waar je blij van wordt, wat je moeilijk vindt en nog wilt lerern. Ieder jaar kijken we samen of de doelen en afspraken nog kloppen of moeten worden aangepast.

 • Bij De Foyer heeft iedereen dagbesteding of werk. Dit is een belangrijk onderdeel van hoe wij werken.

  Mocht je nog geen werk of dagbesteding hebben, dan biedt De Foyer de mogelijkheid om binnen De Foyer te starten met dagbesteding.

  Wij bieden mogelijkheden op het gebied van sport en spel, houtbewerking, muziek, koken en werken in het groen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van onze eigen fitnesszaal, muziekstudio, keuken, werkplaats en tuin.

Persoon met schort aan met rode pepers is groente aan het snijden op een snijplank staande aan een keukenblok. Er staat een grote pan op het fornuis
Persoon zit op een zitbank met de telefoon in beide handen en kijkt in gedachten
Twee personen maken met plezier muziek met gitaar en keyboard in een kleine muziek studioruimte

Omgeving

Het Bos en Lommerplein is dichtbij, hier is een winkelcentrum. Je kunt er terecht voor je dagelijkse boodschappen.

Ook is er een voetbalveld in de buurt en aan de overkant van de Erasmusgracht is een klimmuur en een sportschool voor krachttraining en fitness. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bereikbaarheid 
De Foyer is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bus 21, 80 en 82 naar Sloterdijk en Amsterdam Centraal stoppen bij het Bos & Lommerplein of Burg. de Vlughtlaan. Ook tram 7 en 14 naar Oost hebben een halte in de buurt. Metro 50 komt langs de Burgemeester de Vlughtlaan. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. 

Adres

Jacob van Arteveldestraat 76
1061 JB| Amsterdam 
Sub-team 1: (06) 53 41 07 80 
Sub-team 2: (06) 14 85 64 81 
Manager Tamara Kroezen: (06) 21 70 61 27 

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl