Locatie

De Vierde Verdieping

Een tijdelijke woning voor jonge mensen die extra hulp nodig hebben

Jacob van Arteveldestraat 440, Amsterdam

06 - 46 02 84 09
Achter een groene heg staat een grijs gebouw met vijf verdiepingen en bruine kozijnen.

De Vierde Verdieping is een verdieping De Foyer in Bos en Lommer. Je kunt hier tijdelijk wonen in een appartement als je een licht verstandelijke beperking hebt en tijdelijk extra hulp en begeleiding nodig hebt.

Bijvoorbeeld omdat je vast loopt op je werk, bij wonen of met geld. Of door problemen thuis, als je in contact bent geweest met de politie. Je kunt er een week tot twee jaar wonen. In deze periode helpen wij je door met het regelen van dagbesteding of werk, geldzaken en een veilige woonplek.

Wat vind je bij ons?

 • De Vierde Verdieping is op de vierde etage van Foyer Bos en Lommer. Hier heb je je eigen woonruimte en slaapruimte met aansluiting voor tv, radio en internet. Je hebt een eigen keuken. Een douche en toilet deel je met één ander persoon. 

  In de keuken kun je met begeleiding eten of gewoon een praatje maken. Ook andere bewoners van de De Vierde Verdieping gebruiken deze keuken. De eerste twee maanden eet je altijd mee met de begeleiding. Zo leren we elkaar kennen.

  Drugs en alcohol zijn niet toegestaan. Ook mag je geen bezoekers ontvangen die blijven slapen. Gewoon bezoek ontvangen is wel mogelijk.

 • Een persoonlijk begeleider en ondersteunende begeleider helpen je bij jouw hulpvragen. Bijvoorbeeld contact met vrienden, buren en familie, of het vinden van werk. Dit is voor iedereen verschillend en wordt persoonlijk met je besproken tijdens begeleidingsmomenten.

  Op De Vierde Verdieping werken we met het methodisch kader van LifeWise en het faseplan.

  Wij helpen je indien nodig bij het beter leren omgaan met stress, boosheid en psychische problemen. De afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw eigen begeleidingsplan.

 • Elke bewoner van De Vierde Verdieping gaat naar dagbesteding of heeft werk. Dit is een belangrijk onderdeel van hoe wij werken. Heb je nog geen werk of dagbesteding? Dan kun je in de Foyer starten met dagbesteding.

  Er zijn mogelijkheden op het gebied van onder andere sport en spel, houtbewerking, muziek, koken en werken in het groen. Je kunt gebruik maken van onze eigen fitnesszaal, muziekstudio, keuken, werkplaats en tuin. 

De omgeving

De Foyer de Vierde verdieping ligt in de Kolenkitbuurt, een levendige buurt met veel studenten en mensen van verschillende culturen. Het Bos en Lommerplein is dichtbij, hier is een winkelcentrum waar je jouw dagelijkse boodschappen kunt doen.

Ook is er een voetbalveld in de buurt en aan de overkant van de Erasmusgracht is een klimmuur en een sportschool voor krachttraining en fitness. In de buurt zijn meerdere haltes/stations voor het openbaarvervoer. Van hieruit kun je kan snel in het centrum of op andere bestemmingen zijn. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Foyer de Vierde Verdieping is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bus 21, 80 en 82 naar Sloterdijk en Amsterdam Centraal stoppen bij het Bos & Lommerplein of Burg. de Vlughtlaan. Ook tram 7 en 14 naar Oost hebben een halte in de buurt. Metro 50 komt langs de Burgemeester de Vlughtlaan. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je in de buurt van De Vierde Verdieping gratis.

Gegevens

06 - 46 02 84 09

Adres

Jacob van Arteveldestraat 440
Amsterdam

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl