Locatie

De Diem

Wonen in een winkelrijke buurt in Diemen

Arent Krijtsstraat 48hs, Diemen

(020) 660 33 00
Gebouw uit lichte en rode baksteen opgetrokken, met veel ramen, balkons en een tuin ervoor met haag en stenen pad ertussendoor.

Midden in Diemen, in een levendige, winkelrijke buurt, staat woonzorgcentrum De Diem. Je kunt hier wonen in een appartement. Er zijn 20 appartementen, er is een gezellige woonkeuken en een fijne buitentuin.

Op de afdeling is altijd begeleiding aanwezig. Zij helpen je bij dingen die je wilt leren, en nog niet zo goed kunt. Je kunt ook begeleiding krijgen bij het vinden van dagbesteding.

Wat vind je bij ons?

 • Iedere bewoner van De Diem heeft een eigen 1-kamerappartement met bed, keukenblok, en ruime badkamer met douche en toilet. Je deelt een huiskamer met medebewoners. 

  De Diem heeft een fijne buitentuin, en een woonkeuken waar je met familie kunt koken en een maaltijd kunt gebruiken. Het is een mooie, sfeervolle ruimte om trots op te zijn! 

 • De afspraken die we samen maken, leggen we vast in jouw persoonlijk plan. Wat je wilt leren, en wat je van ons mag verwachten. Ieder jaar kijken we of de afspraken nog kloppen, en passen we ze aan.

Gang met vrolijke schildering met wit tuinhek, regenton, waterpomp, zonnebloemen, groen en klaprozzen
Lichte woonkamer met grote ramen en paarse wand, paarse kast en een grote licht houten tafel met zes comfortabele stoelen en planten op tafel

De omgeving

Aan de achterkant van De Diem is een rustige, omsloten tuin op het zuiden waar je heerlijk kunt zitten in de buitenlucht. 

De Diem is centraal gelegen in Diemen-Zuid, een levendige omgeving met veel winkels op loopafstand. Het winkelcentrum is vlakbij, hier vind je de openbare bibliotheek, het postkantoor en er is elke woensdag markt. 

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

 • Als familielid of vriend kun je meedoen met de activiteiten in de gezamenlijke woonkamer of samen met je familielid of vriend gebruik maken van onze woonkeuken. Je bent van harte welkom.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Tram 9 stopt vlakbij (halte Arent Krijtstraat) en brengt je naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station. Kom je met de auto? Houdt dan rekening met de blauwe zone (2 uur gratis parkeren). Op zondag en op feestdagen parkeer je in de buurt van De Diem gratis.

Telefoonnummer

(020) 660 33 00

Adres

Arent Krijtsstraat 48hs
Diemen 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl