Locatie

De Bazelhof

Wonen in een ruim appartement in Nieuw-West met een gezellig inloopcentrum

De Bazelhof 1, Amsterdam

Tel. (020) 614 96 46
Persoon met schort aan met rode pepers, is met latex handschoenen aan zoete paprika's aan het snijden op een snijplank. Er ligt ook een courgette en een struik bleekselderij bij

De Bazelhof is een huis in Amsterdam Nieuw-West met 12 ruime appartementen. Het heeft een mooi ingerichte tuin en een gezellig inloopcentrum. Je kunt hier wonen als je ouder bent dan 18 jaar. Je hebt een eigen appartement en woont met anderen in een groep. In De Bazelhof is dag en nacht begeleiding. 

Je kunt ook wonen in een zelfstandige woning in de buurt van De Bazelhof. Een persoonlijke begeleider komt dan af en toe langs.

Wat vind je bij ons?

 • In De Bazelhof heb je een eigen appartement met grote woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer met douche en toilet. Het appartement is ruim en licht.

  In het inloopcentrum kun je 's avonds eten of een praatje maken, televisie kijken en een spel spelen met de medebewoners.

  Kun je niet goed traplopen? Dan kun je wonen in een appartement op de begane grond. 

 • Je kunt ook zelfstandig wonen met begeleiding in een appartement in de buurt. Je persoonlijk begeleider komt bij je langs voor de ondersteuning die je nodig hebt. Je kunt vragen stellen over brieven die je hebt gekregen, het schoonhouden van je huis of hoe je omgaat met je buren. De begeleider kan je ook helpen bij het vinden van werk dat bij je past.

  Bij het inloopcentrum van De Bazelhof kun je terecht voor contact met medecliënten of om een hapje mee te eten. In het inloopcentrum is begeleiding aanwezig. 

Naast een oranje basketbal staat een drinkfles en een sportschoen

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Voor sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Bus 21 stopt om de hoek (halte De Savornin Lohmanstraat) en brengt je naar Amsterdam centrum en Centraal Station. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Zoals in heel Amsterdam geldt hier betaald parkeren.

Gegevens

Tel. (020) 614 96 46

Adres

De Bazelhof 1
Amsterdam 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl