Locatie

Colijnstraat

Gezellig wonen in een kleine groep in Nieuw-West

Dr H. Colijnstraat 80, Amsterdam

(020) 611 90 28
Een gebouw met twee verdiepingen met een metalen trap naar de tweede verdieping. Rechts aan het gebouw zit een rond bijgebouw met wit puntdak.

In de Colijnstraat kun je rustig van je oude dag genieten. Je woont hier in een groep met 7 medebewoners. Iedereen heeft een kleine, gezellige slaapkamer. Elke groep heeft een eigen woonkamer. De gezamenlijke ruimtes zijn ruim en sfeervol.

Er is een prachtige tuin met zithoekjes en een vlindertuin.

Wat vind je bij ons?

 • Een persoonlijk begeleider helpt je bij woonzaken. Je begeleider kan je ook helpen bij het vinden van werk, of bij contact en vrienden maken.

  Samen bespreken we wat je wensen zijn, hoe je wilt leven, wat je wilt leren. De afspraken die we samen maken schrijven we in je persoonlijk begeleidingsplan. Ieder jaar bespreken we het plan. Of het nog klopt en wat je anders wilt.

 • Voor dagbesteding is een aparte ruimte. Hier kun je iedere werkdag meedoen aan gezellige activiteiten.

 • Als bewegen niet zo goed gaat, kan een fysiotherapeut langskomen. Bijvoorbeeld om te oefenen met lopen of om je spieren sterk te maken. Een ergotherapeut kan je helpen om oplossingen te zoeken als dagelijkse dingen niet meer lukken, bijvoorbeeld brood smeren of opstaan.

  Elk week komt de huisarts op visite voor medische zorg. Als het nodig is kan een gedragsdeskundige langskomen.

Op de voorgrond een krans met vlinders van kralen. Op de achtergrond iemand die een naald en draad vast heeft.

Omgeving

De Colijnstraat ligt in Nieuw-West. Het is een heel rustige buurt om te wonen. Er zijn veel winkels vlakbij op het Lambertus Zijlplein, daar is elke maandag markt. Ook is er een bibliotheek.

Achter de Colijnstraat begint het Eendrachtpark, je kunt hier prettig wandelen en op een bankje zitten langs het water.

Veelgestelde vragen

 • Als je bij Cordaan woont, wordt de zorg betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. 

  Krijg je zorg uit de Wlz, dan betaal je een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering voor ziektekosten. Of de wasservice voor de eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt.

 • Als familielid of naaste ben je van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt ook een hapje mee eten, koken of een kopje koffie komen drinken. 

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een Wlz-indicatie nodig om bij Cordaan te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts of vertegenwoordiger vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Colijnstraat is goed bereikbaar. Tram 13 stopt om de hoek (halte Burg. Roellstraat) en brengt je naar het centrum en Centraal Station. Parkeren is gratis.

Adres

Doctor H. Colijnstraat 80
1067 CH Amsterdam 
(020) 611 90 28

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl