In een donkere theaterzaal staat een cirkel mensen te klappen en te dansen, met in het midden een dansende jonge man.

Theater LeBelle

Hou jij van theater, dans en muziek maken en beoefenen? En vind je het leuk om dit samen met een groep enthousiastelingen te doen? Dan is Theater LeBelle echt iets voor jou!

Theater LeBelle is een theaterwerkplaats. Op maandag tot en met vrijdag werken wij aan voorstellingen, locatie theater, inclusie projecten, workshops en bedenken we nieuwe theater- en dansconcepten.

Je krijgt als speler dans- en theaterlessen van kunstprofessionals en theatermakers. Wij werken veel samen met amateurtoneelgezelschappen en professionele podiumkunstenaars.

Theater LeBelle is onderdeel van het Cordaan programma Kunst & Zorg.

Goed om te weten

 • Theater LeBelle is een theaterwerkplaats. Er zijn elke dag activiteiten van 10 uur 's ochtends tot 3 uur 's middags. Samen met je collega’s en werkbegeleiders maak je theater, dans, improvisatie en muziek.

  Ook maak je samen voorstellingen, waarvoor je met elkaar het verhaal, de personages, de muziek en het decor bedenkt en maakt. Als het af is, en we goed hebben geoefend, speel je de voorstellingen voor echt publiek.

 • Bij Theater LeBelle ontwikkel je je spel- en dansvaardigheden. Hoe speel je geloofwaardig een emotie of personage? Hoe kun je zo groot of zo klein mogelijk bewegen? En welke muziek past hierbij?

  Het is heel bijzonder om samen te spelen, te bewegen, naar elkaar te kijken en erover te praten. Je leert ook spelen zonder eerst tekst te leren. Dat noemen we improviseren.

  Natuurlijk moet je ook goed samenwerken en met elkaar praten. Zo ontwikkel je met elkaar je sociale en emotionele vaardigheden.

 • Het is belangrijk dat je het leuk vindt om theater te spelen, te dansen en bezig te zijn met muziek. Je vindt het leuk om jezelf expressief te uiten en je vindt het fijn om samen te werken. We bewegen veel, een actieve en energieke houding is daarom belangrijk.

Twee mensen houden elkaar stevig vast met handen op elkaars hoofd en schouders, en hun ogen dicht.
Theater LeBelle, DEGASTEN en Theatergroep Bambie maakten de voorstelling 'Help I need some body'.

Wil je ook op de planken staan?

 1. 1 Je belt of mailt ons

  Om je aan te melden, kun je ons bellen via 020- 229 00 88 of mailen naar werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. 2 Kennismaking

  We maken kennis, kijken welke talenten je hebt en bespreken wat je bij Theater LeBelle kunt doen.

 3. 3 The stage is yours

  Je komt naar de eerste theaterles om kennis te maken met jouw collega-acteurs.

In het voorjaar van 2019 hebben de LeBellers in samenwerking met filmmaker Yorinde Yulan een korte dansfilm gemaakt, genaamd Green Choice.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl