Locatie

Westergasfabriek

Werken in de horeca en catering

Klönneplein 1, Amsterdam

Een man met zwarte polo met in zijn hand een dienblad met vijf theeglazen.

Bij Horeca & Catering Westergasfabriek werk je op een van de meest bijzondere plekken in Amsterdam: het Westerpark.

Hier werk je voor bijvoorbeeld Tony Chocolonely, Brouwerij Troost, De Bakkerswinkel en restaurant Petit Caron.

Goed om te weten

 • Je kunt bijvoorbeeld de tafels dekken voor de lunch en het diner. Of de koffieautomaten aanvullen. Ook gaan we boodschappen doen en werken in de spoelkeuken.

  Verder kun je de tafels schoonmaken, glazen poetsen, klanten bedienen, groenten snijden. En je leert natuurlijk om goed samen te werken met je collega's.

 • Je hoeft niet alles meteen te kunnen of te willen. Wat je leuk vindt of goed kan, daar helpen wij jou verder in. En bij elk bedrijf kun je iets anders leren.

  Je werkt in elk geval volgens de leerlijnen voor de horeca. Dat betekent dat wat je leert, past bij de MBO-opleiding Horeca.

 • Als je in de horeca werkt, is het belangrijk dat je er netjes uitziet. Maar ook dat je schoon kunt werken en het leuk vindt om met mensen te werken.

  De Westergasfabriek is een drukke plek, waar veel Amsterdammers en toeristen komen. Daardoor is het soms vol met mensen en kan het rumoerig zijn. Het is dus belangrijk dat je van gezelligheid houdt.

Werken in het Westerpark

Gezellig en druk

Wil je ook werken op één van de mooiste en sociaalste plekken in Amsterdam? Op het terrein van de Westergasfabriek werken we met een grote groep en zijn we zichtbaar aanwezig. We maken deel uit van de omgeving en zijn er niet meer weg te denken.

Het is een leerwerkplek waar deelnemers op maat kunnen werken. Er wordt dagelijks met elkaar gestart op de kinderboerderij voor wie dat wil. Van daaruit word je ingedeeld bij een van de bedrijven of op de kinderboerderij zelf.

Er wordt goed gekeken naar jullie wensen en de wensen van de bedrijven. Het is ook mogelijk om zonder werkdruk te werken met begeleiding in de buurt. Kun je wel veel zelfstandigheid aan en doorloop je de leerlijnen goed? Dan kun je doorstromen naar een van de bedrijven, waar je meer zelfstandig werkt.

Een man met zwarte polo met in zijn hand een gevuld wijnglas.

Aanmelden

 1. 1 Je vertelt ons wat je wil

  Bel met onze afdeling Instroom via (020) 229 00 88 om te vertellen wat je graag wil.

 2. 2 Indicatie aanvragen

  Je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wij kunnen je helpen, als je die nog niet hebt.

 3. 3 Kennismaken

  We gaan voor jou op zoek naar de beste plek. Je maakt kennis met onze begeleiders en met je collega's. En dan kun je al snel aan de slag.

Contact

Adres

Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl