Locatie

Dagbesteding Kastanjehof

Meedoen aan activiteiten in een mooie, lichte tuinkamer in Amsterdam Oost

Kastanjeplein 60, Amsterdam

(020) 262 69 35
Vier handen houden een kleurplaat vast met paddenstoelen en vlinders. Twee van de handen hebben een oranje en roze kleurpotlood vast en kleuren de kleurplaat in

Ben je een dagje ouder en woon je in Oost, dan kun meedoen aan fijne, relaxte activiteiten in een mooie lichte tuinkamer van Kastanjehof: De Serre. Je kunt er creatieve producten, koken, luisteren naar muziek en uw oude dag op een fijne manier doorbrengen. Niets is verplicht en je doet alles in je eigen tempo.

Kastanjehof staat middenin een multiculturele wijk aan de rand van het sfeervolle Oosterpark. In het voorjaar en de zomer kunnen we hier heerlijk wandelen.

Wat vind je bij ons?

 • Je kunt hier meedoen aan activiteiten die onze mooie stad een stukje groener en duurzamer maken. 'Groen goed' noemen we dat. We stekken planten, maken botanische tekeningen en macramé hangers.

  Je wilt graag op een goede, gezonde manier ouder worden. Daarom kun je bij de Kastanjehof meedoen aan bewegingsactiviteiten, en is er ook veel tijd om te ontspannen. Je kunt tussen de activiteiten door echt tot rust komen. Hierdoor blijft je je goed voelen en actief.

 • Er is altijd een begeleider in de buurt. Wij kijken samen naar wat jij kan, wat je leuk vindt om te doen en wat je nog wilt leren. Je krijgt hier precies de begeleiding die jij nodig hebt.

  Jouw doelen en de afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijk plan. Ieder jaar kijken we of de afspraken en doelen nog kloppen, of jouw werkplek nog bij je past en of er nieuwe dingen zijn die je wilt leren of uitproberen.

 • Tijdens de lunch kun je een broodmaaltijd mee-eten. Soms kun je een extraatje kopen, zoals soep, tosti of salade.

 • Kun je niet zelf naar ons toekomen? Dan gaan wij samen kijken of we het vervoer op een andere manier kunnen regelen.

 • Heb je speciale vragen over bewegen, spreken, slikken en uitvoeren van dagelijkse handelingen? Dan kan een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist je misschien helpen. Dat noemen we 'behandeling'.

  Meer informatie over behandeling
Vooraanzicht van het gebouw De Kastanjehof. Rode bakstenen, vier verdiepingen. Aan het Kastanjeplein.

Veelgestelde vragen

 • Om deel te kunnen nemen aan onze dagbesteding, heb je wel een indicatie nodig voor Wet Langdurige Zorg (Wlz). Heb je nog geen indicatie? Dan kun je dit zelf aan vragen bij Centrum Indicatiestelling Zorg of ons vragen om te helpen met de aanvraag.

  Centrum Indicatiestelling Zorg
 • Ja. Omdat het aantal plekken beperkt is, is de kans groot dat we je eerst op een wachtlijst moeten zetten. Maar we streven ernaar om je zo snel mogelijk te laten starten.

 • Om mee te doen aan onze dagbesteding, betaal je een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vind je op de website van het CAK

  Website van het CAK

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden

  Aanmelden kan via onze afdeling instroom. Bel naar (020) 229 00 88 of stuur een e-mail naar werk-dagbesteding@cordaan.nl Of meld je aan via het aanmeldformulier.

 2. 2 Gesprek

  Wij bespreken samen wat je leuk vindt en nog wilt leren, en welke groep bij jou past.

 3. 3 Kennismaken en meedoen

  We nodigen jou uit voor een rondleiding en een persoonlijke kennismaking. Voelt dat goed? Dan zetten we jou op onze wachtlijst en kun je hopelijk snel beginnen!

Contact

De Kastanjehof is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 1, 13, 14 en 19 stoppen in de buurt. Bus 22 en 37 ook.

Adres
Kastanjeplein 60
1092 LA Amsterdam
(020) 462 69 35

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl