Locatie

Dagbesteding De Rank

Activiteiten in een gezellig dagcentrum in Noord

Een persoon in een rolstoel heeft bandje om de hand dat geluid maakt als die er mee beweegt en maakt samen met iemand die in haar handen klapt muziek

De Rank staat middenin Tuttifruttidorp, een rustige buurt met vriendelijke en betrokken mensen. De Rank is een bekende naam in de buurt en we horen er echt bij.

In de Rank kun je sporten, creatieve activiteiten doen, koken en ontspannen. Je kunt overal komen met rolstoel of rollator. De locatie nodigt uit om in beweging te komen. In de buurt is een basketbalveld en een voetbalveld en even verderop de NDSM-Werf.

Twee personen spelen het spel vier op een rij met gekleurde schijfjes
Persoon is in ruimte voor dagbesteding met andere mensen en zit aan tafel achter spel en wacht om hiermee te beginnen

Wat vind je bij ons?

 • Bij ons krijg je een activiteitenprogramma op maat. Dat zorgt voor rust en overzicht. Bewegen, creatief bezig zijn, inspannen en ontspannen: het kan allemaal. Bij De Rank kun je ook:

  • Planten kweken en verzorgen in onze grote kas. 

  • Houtbranden en mooie producten maken.

  • Ontspannen met het geluid van klankschalen.

  • Gebarentaal leren en oefenen.

 • Wij begeleiden jou tijdens de activiteiten en maken samen met jou een passend en afwisselend dagprogramma. We kijken naar wat je leuk vindt, en wat je graag wilt leren en zorgen steeds weer voor een leuke mix van activiteiten.

  De afspraken die we maken schrijven we in jouw persoonlijk plan. Ieder jaar kijken we samen of de afspraken en doelen nog kloppen.

 • Tijdens de lunch kun je een broodmaaltijd mee-eten. Soms is er een extraatje dat we samen maken in de groep.

 • Kun je niet zelf naar ons toekomen? Dan gaan wij samen kijken of we het vervoer op een andere manier kunnen regelen.

 • Heb je speciale vragen over bewegen, spreken, slikken en uitvoeren van dagelijkse handelingen? Dan kan een fysiotherapeut, muziektherapeut, bewegingsdeskundige, ergotherapeut of logopedist je misschien helpen. Dat noemen we 'behandeling'.

  Meer informatie over behandeling

Elkaar helpen

Je bepaalt zelf welk werk je wilt doen, bijvoorbeeld met wassen, schoonmaken of de lunch klaarmaken. Wil je andere activiteiten in je dagprogramma? Dan kijken we naar de mogelijkheden hiervoor. Jouw stem wordt duidelijk gehoord.

We helpen ook bedrijven! Voor Rodi Media brengen wij de plaatselijke krant rond en voor "Anne & Co" stempelen wij de broodzakken.

Daarnaast maken wij ook zelf mooie producten, zoals voor ons eigen label 'Bijzonder Amsterdams'.

1 persoon is met een groene gieter de planten aan het watergeven
3 personen zitten op een bank in de tuinkas met elkaar van de zon te genieten
2 personen zijn aan het tuinieren in de moestuinbak

Veelgestelde vragen

 • Om deel te kunnen nemen aan onze dagbesteding, heb je wel een indicatie nodig voor Wet Langdurige Zorg (Wlz). Heb je nog geen indicatie? Dan kun je dit zelf aan vragen bij Centrum Indicatiestelling Zorg of ons vragen om te helpen met de aanvraag.

  Centrum Indicatiestelling Zorg
 • Ja. Omdat het aantal plekken beperkt is, is de kans groot dat we je eerst op een wachtlijst moeten zetten. Maar we streven ernaar om je zo snel mogelijk te laten starten.

 • Om mee te doen aan onze dagbesteding, betaal je een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vind je op de website van het CAK

  Website van het CAK

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden

  Aanmelden kan via onze afdeling instroom. Bel naar (020) 229 00 88 of stuur een e-mail naar werk-dagbesteding@cordaan.nl Of meld je aan via het aanmeldformulier.

 2. 2 Gesprek

  Wij bespreken samen wat je leuk vindt en nog wilt leren, en welke groep bij jou past.

 3. 3 Kennismaken en meedoen

  We nodigen jou uit voor een rondleiding en een persoonlijke kennismaking. Voelt dat goed? Dan zetten we jou op onze wachtlijst en kun je hopelijk snel beginnen!

Contact

De Rank is goed bereikbaar met de auto en er zijn voldoende gratis parkeerplekken. Kom je met het Openbaar Vervoer? Pak dan bus 35 of bus 36 en stap uit bij halte Nageljongenstraat. Vanaf hier is het nog 5 minuutjes lopen.

Adres
Druivenstraat 35
1033 JR Amsterdam
(020) 631 78 63

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl