Locatie

Dagbesteding De Elzen

Een gezellig en warm dagcentrum in Osdorp

Clauskindereweg 17, Amsterdam

(020) 610 40 44
Jonge man met kort zwart haat zit met een grote lach naast een begeleider met blonde paardenstaart p een duo-fiets.

De Elzen is een gezellig en knus centrum in Osdorp, om de hoek van winkelstraat 'Tussen Meer'. Je kunt hier meedoen aan activiteiten als je ouder bent dan 18 jaar.

Je kan werken in de keuken of in het keramiekatelier, en lekker sporten in de gymzaal. Ook doen we veel creatieve activitieitne, en er is een speciale groep voor ouderen.

We zijn veel in de buurt te vinden en steken onze handen graag uit de mouwen. Wandelen in de wijk, boodschappen doen of helpen bij het schoonhouden van de buurt. We doen ook opdrachten voor bedrijven in de buurt.

Een mijnheer met zwarte polo maakt een pot met stukken klei. Hij kijk blij naar de camera. Een begeleider met lang roodbruin haar kijkt naar zijn werk
Vrouw met rood shirt, lang blond haar en een bril en tattoos van sterren op haar arm zit in de kantine en kijkt blij de camera in
Oudere heer met bril en donkerblauw colbert, wit overhemd en strik kijkt geconcentreerd naar de keyboard waar zijn handen op rusten.

Wat vind je bij ons?

 • De meeste activiteiten doe je hier zelf, alleen of in een groep. We zoeken samen naar activiteiten die passen bij wat je leuk vindt, bij wat je goed kan en bij wat je nog wilt leren.

 • Er is altijd een begeleider in de buurt. Wij kijken samen naar wat jij kan, wat je leuk vindt om te doen en wat je nog wilt leren. Je krijgt hier precies de begeleiding die jij nodig hebt. We helpen je om steeds zelfstandiger te worden en om nieuwe dingen uit te proberen.

  Jouw doelen en de afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijk plan. Ieder jaar kijken we of de afspraken en doelen nog kloppen, of jouw werkplek nog bij je past en of er nieuwe dingen zijn die je wilt leren of uitproberen.

 • Tijdens de lunch kun je een broodmaaltijd mee-eten. Soms kun je een extraatje kopen, zoals soep, tosti of salade.

 • Kun je niet zelf naar ons toekomen? Dan gaan wij samen kijken of we het vervoer op een andere manier kunnen regelen.

 • Heb je speciale vragen over bewegen, spreken, slikken en uitvoeren van dagelijkse handelingen? Dan kan een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist je misschien helpen. Dat noemen we 'behandeling'.

  Meer informatie over behandeling

Persoonlijke ontwikkeling

We helpen jou met je persoonlijke ontwikkeling. Door te werken met een persoonlijk programma zorgen we voor overzicht, rust en structuur.

We werken aan de hand van leerlijnen en vinden het belangrijk dat je eerst zelf aan de slag gaat. "Eerst zelf doen, en dan pas helpen."

Een man met kort haar en bril kijkt naar een groene keramieken pot, met een kwastje met groene verf in zijn hand. . Een begeleider staat naast zijn tafel en kijkt ook naar de pot.

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden

  Aanmelden kan via onze afdeling instroom. Bel naar (020) 229 00 88 of stuur een e-mail naar werk-dagbesteding@cordaan.nl Of meld je aan via het aanmeldformulier.

 2. 2 Gesprek

  Wij bespreken samen wat je leuk vindt en nog wilt leren, en welke groep bij jou past.

 3. 3 Kennismaken en meedoen

  We nodigen jou uit voor een rondleiding en een persoonlijke kennismaking. Voelt dat goed? Dan zetten we jou op onze wachtlijst en kun je hopelijk snel beginnen!

Veelgestelde vragen

 • Om deel te kunnen nemen aan onze dagbesteding, heb je wel een indicatie nodig voor Wet Langdurige Zorg (Wlz). Heb je nog geen indicatie? Dan kun je dit zelf aan vragen bij Centrum Indicatiestelling Zorg of ons vragen om te helpen met de aanvraag.

  Centrum Indicatiestelling Zorg
 • Ja. Omdat het aantal plekken beperkt is, is de kans groot dat we je eerst op een wachtlijst moeten zetten. Maar we streven ernaar om je zo snel mogelijk te laten starten.

 • Om mee te doen aan onze dagbesteding, betaal je een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vind je op de website van het CAK

  Website van het CAK

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Dagcentrum De Elzen

Deze locatie van Cordaan heeft nog geen waarderingen. Klik hier om uw ervaring met Dagcentrum De Elzen te delen via Zorgkaart Nederland.

Contact

We zijn goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Op Amsterdam Centraal pak je tram 17 en stapt uit bij halte Baden Powellweg. Kom je met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren.

Adres
Clauskindereweg 17
1069 HN, Amsterdam
(020) 610 40 44

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl