Locatie

Dagbesteding De Drie Wachters

Activiteiten voor mensen met een ernstige of matige beperking aan de rand van een park in Osdorp

Iemand helpt een ander met het lakken van houten planken. Op de achtergrond doen 2 cliënten een activiteit aan een tafel.

Bij de Drie Wachters kun je meedoen aan veel verschillende activiteiten. Ook als je in een rolstoel zit of moeite hebt met praten is dit voor jou een goede plek.

We kijken samen naar welke activiteiten bij je passen, wat je wilt leren en waar je plezier in hebt. Houd je van rust, dan kun je terecht in een groep met weinig prikkels. Liever meer reuring? Dan zijn er groepen waar lekker veel actie is.

Wat vind je bij ons?

 • Omdat we aan het park zitten zijn we veel buiten te vinden: wandelen, papierprikken, fietsen op de duo-fiets. Binnen doen we creatieve activiteiten, we koken, maken of luisteren naar muziek en ontspannen in de snoezelruimte.

  Kun je een activiteit niet op je eigen groep doen? Dan kijken wij of het mogelijk is op een andere groep. 

 • Er is altijd een begeleider in de buurt. Wij kijken samen naar wat jij kan, wat je leuk vindt om te doen en wat je nog wilt leren. Je krijgt hier precies de begeleiding die jij nodig hebt.

  Jouw doelen en de afspraken die we samen maken, schrijven we in jouw persoonlijk plan. Ieder jaar kijken we of de afspraken en doelen nog kloppen, of jouw werkplek nog bij je past en of er nieuwe dingen zijn die je wilt leren of uitproberen.

 • Tijdens de lunch kun je een broodmaaltijd mee-eten. Soms kun je een extraatje kopen, zoals soep, tosti of salade.

 • Kun je niet zelf naar ons toekomen? Dan gaan wij samen kijken of we het vervoer op een andere manier kunnen regelen.

 • Heb je speciale vragen over bewegen, spreken, slikken en uitvoeren van dagelijkse handelingen? Dan kan een fysiotherapeut, ergotherapeut, muziektherapeut, bewegingsdeskundige of logopedist je misschien helpen. Dat noemen we 'behandeling'.

  Meer informatie over behandeling
Een begeleider speelt een spelletje aan tafel met cliënten aan tafel. Op de achtergrond hangen vrolijke tekeningen aan de deur.

Leren en ontwikkelen

Bij ons kun je jezelf verder ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Denk hierbij aan huishoudelijke taken zoals boodschappen doen, koken, wassen en snijden. Maar ook aan genieten van mooie muziek en aan het hardop uitspreken wat je wel en niet wilt.

Veelgestelde vragen

 • Om deel te kunnen nemen aan onze dagbesteding, heb je wel een indicatie nodig voor Wet Langdurige Zorg (Wlz). Heb je nog geen indicatie? Dan kun je dit zelf aan vragen bij Centrum Indicatiestelling Zorg of ons vragen om te helpen met de aanvraag.

  Centrum Indicatiestelling Zorg
 • Ja. Omdat het aantal plekken beperkt is, is de kans groot dat we je eerst op een wachtlijst moeten zetten. Maar we streven ernaar om je zo snel mogelijk te laten starten.

 • Om mee te doen aan onze dagbesteding, betaal je een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vind je op de website van het CAK

  Website van het CAK
Entree met vrolijke kleuren met glazen schuifdeur en veel ramen
Een man en vrouw doen de afwas in de grote keuken. Ze dragen handschoenen.
Een vrolijk lachende man zit aan een tafeltje. Vóór hem ligt een spel met ringen en stokjes. Achter hem hangt een whitebord met picto's aan de muur.

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden

  Aanmelden kan via onze afdeling instroom. Bel naar (020) 229 00 88 of stuur een e-mail naar werk-dagbesteding@cordaan.nl Of meld je aan via het aanmeldformulier.

 2. 2 Gesprek

  Wij bespreken samen wat je leuk vindt en nog wilt leren, en welke groep bij jou past.

 3. 3 Kennismaken en meedoen

  We nodigen jou uit voor een rondleiding en een persoonlijke kennismaking. Voelt dat goed? Dan zetten we jou op onze wachtlijst en kun je hopelijk snel beginnen!

Contact

De Drie Wachters is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Neem tram 1 of 17 vanaf Amsterdam Centraal en stap uit bij halte Hoekenes. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres
Wolbrantskerkweg 116
1069 DA Amsterdam
(020) 610 76 01

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl