Locatie

Dagbesteding De Boei

Gestructureerde dagactiviteiten voor een fijne dag in Noord

Hand houdt een pictogram omhoog met een fiets erop. Een vinger van andere persoon wijst ernaar, terwijl op de achtergrond iemand lachend toekijkt.

De Boei hoort bij De Werf, een kleine woonwijk in Noord waar mensen wonen met een verstandelijke beperking. Je kunt hier wonen, werken en leuke dingen doen in hun vrije tijd. Er is een zwembad en een restaurant.

In De Boei kun je meedoen aan activiteiten met een duidelijke structuur. Je hebt een fijne dag, en een goed ritme in de week.

Wat vind je bij ons?

 • Bij ons activiteitenaanbod draait het allemaal om inspannen, ontspannen, bewegen en prikkels kwijtraken.

  Wij vinden dat werken zinvol en leuk moet zijn. Want door te werken en deel te nemen aan activiteiten, kun je echt van betekenis zijn. Voor jezelf en voor anderen.

  Bij veel van onze activiteiten gaat het om een 'dankjewel-ervaring'. De ene groep verzorgt de lunch en de andere groep brengt de krant rond of maakt leuke bloemstukjes om de boel wat op te fleuren.

 • We begeleiden jou volgens de Triple C-methodiek. De begeleiders snappen wat jij nodig hebt. Ze zijn flexibel en proberen jou op een gelijkwaardige manier te begeleiden. Ook als er sprake is van lastig of moeilijk verstaanbaar gedrag.

 • We begeleiden je op basis van het 'Samen 100-principe'. Dat wil zeggen dat we samen altijd op 100% proberen uit te komen. Als jij op een mindere dag maar 10% kunt geven, geeft onze begeleider de overige 90%. Heb jij een goede dag en kun je zelf 90% geven, dan leunt de begeleider wat meer achterover en geeft maar 10%. Zo komen we altijd uit op 100%!

 • Tijdens de lunch kun je een broodmaaltijd mee-eten. Soms kun je een extraatje kopen, zoals soep, tosti of salade.

 • Kun je niet zelf naar ons toekomen? Dan gaan wij samen kijken of we het vervoer op een andere manier kunnen regelen.

 • Heb je speciale vragen over bewegen, spreken, slikken en uitvoeren van dagelijkse handelingen? Dan kan een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist je misschien helpen. Dat noemen we 'behandeling'.

  Meer informatie over behandeling
 • Wij werken volgens de Triple C-methode, een behandelingsmodel voor mensen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag. De methode is gebaseerd op drie kernprincipes: Consistentie, Continuïteit en Coherentie.

  1. Consistentie: Alle betrokken zorgverleners reageren op een eenduidige manier op het gedrag van de cliënt. Deze voorspelbaarheid zorgt voor rust en duidelijkheid bij de cliënt.

  2. Continuïteit: We gaan voor langdurige en stabiele relaties tussen de cliënt en de zorgverleners. Vertrouwen opbouwen kost tijd, en continuïteit in begeleiding helpt om een veilige omgeving te creëren waarin de cliënt zich kan ontwikkelen.

  3. Coherentie: Dit betekent dat alle onderdelen van de behandeling en ondersteuning op elkaar zijn afgestemd en een samenhangend geheel vormen.

  De Triple C Methode richt zich op het bevorderen van de kwaliteit van leven door een veilige en stabiele leefomgeving te bieden, waardoor probleemgedrag kan afnemen en persoonlijke groei mogelijk wordt.

Twee dames zitten samen op een oranje duo-fiets omringt door bomen en bloemen.

Veelgestelde vragen

 • Om deel te kunnen nemen aan onze dagbesteding, heb je wel een indicatie nodig voor Wet Langdurige Zorg (Wlz). Heb je nog geen indicatie? Dan kun je dit zelf aan vragen bij Centrum Indicatiestelling Zorg of ons vragen om te helpen met de aanvraag.

  Centrum Indicatiestelling Zorg
 • Ja. Omdat het aantal plekken beperkt is, is de kans groot dat we je eerst op een wachtlijst moeten zetten. Maar we streven ernaar om je zo snel mogelijk te laten starten.

 • Om mee te doen aan onze dagbesteding, betaal je een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vind je op de website van het CAK

  Website van het CAK

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden

  Aanmelden kan via onze afdeling instroom. Bel naar (020) 229 00 88 of stuur een e-mail naar werk-dagbesteding@cordaan.nl Of meld je aan via het aanmeldformulier.

 2. 2 Gesprek

  Wij bespreken samen wat je leuk vindt en nog wilt leren, en welke groep bij jou past.

 3. 3 Kennismaken en meedoen

  We nodigen jou uit voor een rondleiding en een persoonlijke kennismaking. Voelt dat goed? Dan zetten we jou op onze wachtlijst en kun je hopelijk snel beginnen!

Contact

Vanaf Amsterdam Centraal is De Boei goed bereikbaar met bus 35 of bus 94. Kom je met de auto? Dan kun je in de directe omgeving gratis parkeren.

Adres
Klinkerweg 75
1033 PK Amsterdam
088 267 32 26

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl