Tuin der Lasten

TUIN DER LASTEN is een locatievoorstelling gemaakt door Femke Heskes (afstudeervoorstelling opleiding Theaterdocent ATD) in samenwerking met spelers van Theatergroep LeBelle onder begeleiding van Jaloe Tielens.

Tuin der Lasten

Deze voorstelling speelde zich af in de voortuin van Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’ en is geïnspireerd op het schilderij Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. Maar het paradijs in deze tuin is ver te zoeken. Zeven spelers probeerden de tuin met hun werklust te cultiveren, onkruid te telgen en een appelboom te planten. Maar hoewel het gewenste nabij is, zal het altijd onbereikbaar blijven.

Deze voorstelling was een onderzoek naar lijden en verlies, en hoe de kleinste pogingen de mens gelukkig kan maken en genot kan verschaffen. We maakte gebruik van teksten van o.a. Shakespeare en Jon Fosse, we creëerde geluidslandschappen met een loopstation, zongen het Kyrië Eleison en bedachten rituelen om te kunnen ontsnappen aan het aardse lijden. Een troostende voorstelling vol humor! Voorafgaand aan de voorstelling vond er een 2-gangen maaltijd plaats in het restaurant van Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’ en na de voorstelling zaten we rond het kampvuur met marshmallows.