Locatie

Van Osstraat

Prettig wonen in een beschermde omgeving in een rustige buurt bij de Sloterplas

S.F. Van Ossstraat 293, Amsterdam

06 - 25 65 55 86
De hoofdingang van de Van Ossstraat, waar je beschermd kunt wonen als je psychische problemen hebt.

De Van Ossstraat is een ruim opgezet appartementencomplex. Je woont hier met begeleiding in je eigen appartement.

Op de eerste en tweede etage wonen 24 bewoners met een psychische kwetsbaarheid. In de zijvleugels wonen mensen met een verstandelijke beperking en ouderen.

Wat vind je bij ons?

 • Je woont hier in een appartement met een eigen woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer met douche en toilet. Je hebt ook een aansluiting voor je wasmachine. 

 • Met een persoonlijk begeleider kijk je welke begeleiding je nodig hebt en maak je afspraken hierover. Je krijgt de rust en tijd om aan je persoonlijke doelen te werken.

  We begeleiden je bij vragen over je leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk en psychisch welzijn. Daarnaast kunnen we je ook begeleiden op het gebied van persoonlijke relaties en dagactiviteiten. En we helpen je om actief te zijn in de samenleving.

 • Je bepaalt zelf hoe je dag eruit ziet. We kunnen je helpen met het vinden van werk of een leuke hobby. Je kunt ook als vrijwilliger werken in de keuken en bij de receptie of meedoen aan activiteiten van de dagbesteding.

  We hebben goed contact met buurthuizen en de stadsboerderij, en beheren samen met buurtbewoners een aantal moestuinen. 

 • Je kunt wonen in de van Ossstraat als je in stappen toe wilt werken naar zelfstandig wonen.

Zelfstandig maar nooit alleen

Je woont hier in een eigen appartement. Maar er zijn altijd mensen in de buurt. Je familie en andere naasten zijn altijd welkom.

In de Van Ossstraat zet je stappen naar meer zelfstandigheid, zodat je kunt doorstromen naar een woonvorm waar je zelfstandiger kunt wonen, met minder begeleiding.

Veelgestelde vragen

 • Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.

  Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

 • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.

 • Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor. 

  Website van het CAK
 • Bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt ook je begeleider vragen om je hierbij te ondersteunen.

  Website van het CIZ

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Gesprek met behandelaar

  Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

 2. 2 Rondleiding

  Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Contact

Wooncomplex Van Ossstraat ligt in een rustige wijk in Osdorp, vlakbij de Sloterplas. Winkelcentrum Osdorpplein, met leuke winkels, een bibliotheek en restaurants, ligt op loopafstand. 

Met tram 1 en 17 reis je gemakkelijk naar het centrum en naar Centraal Station. 

Adres
Van Ossstraat 267
1068 JK Amsterdam
06 - 15 29 04 16
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 23: 15 uur.

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl