Locatie

Stadionbuurt

Zelfstandig wonen met begeleiding dichtbij in de mooie Stadionbuurt

Stadionweg 282hs, Amsterdam

06- 39 00 59 45
Een gebouw van vijf verdiepingen met rode daken aan een autoweg met trambanen en geparkeerde auto's.

In de Stadionbuurt kun je wonen in een eigen appartement met begeleiding altijd in de buurt. Je kunt hier in een beschermde omgeving rustig werken aan herstel.


Wat vind je bij ons?

 • Je woont in een eigen knusse woning met woonkamer, keuken, badkamer en kleine slaapkamer.

  De buurt is gezellig en ruim opgezet, met brede straten en lekker veel groen.

 • Met een persoonlijk begeleider kijk je welke begeleiding je nodig hebt en maak je afspraken hierover. Je krijgt de rust en tijd om aan je persoonlijke doelen te werken.

  We begeleiden je bij vragen over je leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk en psychisch welzijn. Daarnaast kunnen we je ook begeleiden op het gebied van persoonlijke relaties en dagactiviteiten. En we helpen je om actief te zijn in de samenleving.

 • Je bepaalt zelf wat je overdag wilt doen. We organiseren hier regelmatig activiteiten en uitstapjes en we besteden veel aandacht aan sport en bewegen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van ons dagbestedingsaanbod bij jou thuis.

  Als je wilt, helpen we je bij het vinden van werk of een leuke hobby.

 • Gezond en lekker eten vinden wij belangrijk. Met het leefgeld dat je krijgt, kun je voor jezelf een voedzame maaltijd regelen. Samen met je persoonlijk begeleider kijk je hoe je dat kunt doen. Wil je bijvoorbeeld meedoen aan onze wekelijkse kookgroep of kook je liever zelf?

Een kamer met oranje bank, gele gordijnen en veel oranje accessoires.
Een kamer met houten tafel, stoelen en aan de muur een whiteboard met de tekst 'waar loop ik tegen aan'.
"De begeleiding die ik krijg is superfijn! Ik bepaal zelf wanneer ik hulp nodig heb en wordt op een gelijkwaardige manier behandeld."
Bewoner Stadionbuurt (anoniem)

Wonen in een sfeervolle buurt

De Stadionbuurt is een sfeervolle wijk met veel karakter. Prachtig gelegen aan de rand van de stad, niet ver van het Vondelpark. Verder vind je hier veel leuke winkels en een supermarkt.

Veelgestelde vragen

 • Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.

  Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

 • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.

 • Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor. 

  Website van het CAK
 • Bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt ook je begeleider vragen om je hierbij te ondersteunen.

  Website van het CIZ

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Gesprek met behandelaar

  Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

 2. 2 Rondleiding

  Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Contact

De Stadionweg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, want zowel bus 15 als bus 358 stoppen hier vlakbij. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres
Stadionweg 282 hs
1076 PG Amsterdam
06 - 39 00 59 45

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl