Locatie

IJdoornlaan

Beschermd wonen in een rustige omgeving met 24 uur per dag begeleiding

IJdoornlaan 1575, Amsterdam

06- 25 65 55 86
Persoon is buiten diens appartement plantjes aan het verpoten op een tuintafel

In de IJdoornlaan wonen vooral mensen uit Noord, of mensen die echt iets met deze buurt hebben. Je doet hier zoveel mogelijk zelf. Lukt dat niet of loop je ergens tegenaan? Dan kijken wij hoe we je vooruit kunnen helpen.

Gezond leven en actief bezig zijn vinden wij belangrijk.

Wat vind je bij ons?

 • Je woont hier in je eigen zit-slaapkamer met open keuken en eigen sanitair. Belangrijk is dat je jouw eigen appartement zelf schoon en netjes houdt.

  We hebben geen gezamenlijke huiskamer, maar wel een trefpunt op de derde etage. Hier kan je terecht voor een kopje koffie en kan je samen naar de televisie kijken.

  Op de vijfde etage is er een speciale activiteitenruimte en wordt er een keer per week gekookt door onze kookgroep.

 • Met een persoonlijk begeleider kijk je welke begeleiding je nodig hebt en maak je afspraken hierover. Je krijgt de rust en tijd om aan je persoonlijke doelen te werken.

  We begeleiden je bij vragen over je leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk en psychisch welzijn. Daarnaast kunnen we je ook begeleiden op het gebied van persoonlijke relaties en dagactiviteiten. En we helpen je om actief te zijn in de samenleving.

 • Je bepaalt helemaal zelf wat je overdag wilt doen. We organiseren regelmatig leuke activiteiten op onze locatie. Daarnaast kun je ook in je eigen appartement deelnemen aan dagbesteding of een bezoekje brengen aan inlooplocatie Clubhuis-Noord.

  Wil je sporten en bewegen? Of ben je juist liever creatief of kunstzinnig bezig? Het kan allemaal aan de IJdoornlaan.

  Als je wilt, helpen we je bij het vinden van werk of een leuke hobby.

 • Je krijgt bij ons elke week leefgeld. Daarmee kun je zelf je maaltijd kopen en bereiden. Samen met je persoonlijk begeleider kijk je hoe je dat doet. Doe je mee aan onze kookgroep of kook je liever zelf? Het kan allemaal.

"Wonen in Noord is fijn en rustig. De stad is lekker dichtbij. Je hoeft je dus nooit te vervelen."
Bewoner van IJdoornlaan (Anoniem)
5 personen zitten met elkaar aan een lange tafel te eten
2 personen zitten aan tafel een spelletje te doen
In de keuken geeft een persoon een schaaltje met soep aan een ander

Omringd door groen en water

De IJdoornlaan ligt op een rustige plek en wordt omringd door veel groen en water. Met de fiets ben je bijvoorbeeld binnen een mum van tijd in prachtige natuurgebieden zoals het Twiske en het Noorderpark.

Het gezellige winkelcentrum Banne ligt op loopafstand. Hier werken veel cliënten van Cordaan en kun je je dagelijkse boodschappen doen.

Veelgestelde vragen

 • Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.

  Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

 • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.

 • Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor. 

  Website van het CAK
 • Bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt ook je begeleider vragen om je hierbij te ondersteunen.

  Website van het CIZ
4 mensen eten de maaltijd met elkaar en iemand brengt schaaltjes met eten aan tafel

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Gesprek met behandelaar

  Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

 2. 2 Rondleiding

  Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Contact

De IJdoornlaan is goed bereikbaar en parkeren in de buurt is gratis. Kom je liever met het openbaar vervoer? Pak dan vanaf metrostation Noorderpark bus 34 en stap uit bij de Bannebuikslootlaan.

Adres
IJdoornlaan 1575
1034 BM Amsterdam
(020) 631 59 96

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl