Locatie

IJburg

Wonen met begeleiding in een modern appartement

Erich Salomonstraat 475, Amsterdam

(020) 229 06 85
Een gebouw met vier verdiepingen en rode bakstenen.

In IJburg kun je wonen met veel begeleiding dichtbij, of met minder begeleiding op afstand. Je kunt groeien en in stappen werken naar steeds zelfstandiger wonen, bijvoorbeeld in De Witte Kaap. Hier kunnen ook gezinnen wonen.

Wat vind je bij ons?

 • Je woont bij IJburg een zeer ruim appartement met een grote woonkamer met keuken en 2 slaapkamers.

  Eén woning is kantoor en uitvalsbasis van onze woonbegeleiders. Zij komen op afspraak bij jou langs. Overdag is er altijd begeleiding aanwezig, na 22.00 uur kun je begeleiding alleen telefonisch bereiken.

 • Met een persoonlijk begeleider kijk je welke begeleiding je nodig hebt en maak je afspraken hierover. Je krijgt de rust en tijd om aan je persoonlijke doelen te werken.

  We begeleiden je bij vragen over je leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk en psychisch welzijn. Daarnaast kunnen we je ook begeleiden op het gebied van persoonlijke relaties en dagactiviteiten. En we helpen je om actief te zijn in de samenleving.

 • Je bepaalt zelf wat je overdag wilt doen. We organiseren hier regelmatig activiteiten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van ons dagbestedingsaanbod bij jou thuis.

  Als je dat wilt, helpen we je bij het vinden van werk of een leuke hobby.

"Je woont hier middenin een wijk, samen met senioren en gezinnen. Dat geeft een leuke dynamiek."
Bewoner IJburg (anoniem)
Een groot, wit, modern gebouw met in de lengte verschillende aantallen verdiepingen en kleine ramen, aan de hoek van een straat.
Een kamer met groene banken en stoelen, een tv aan de muur en daaronder een zwarte kast met vakken met boeken.
Ruim opgezet appartement met veel licht. De inrichting is voornamelijk wit van kleur en erg strak en modern. Er staan ook nog wat kamerplanten in de kamer.

Wonen in een rustige omgeving

Wooncomplex IJburg ligt in een groene, ruim opgezette wijk op Haveneiland-Oost. Het is hier lekker rustig. Wil je even de deur uit en je benen strekken? Dan kun je een bezoekje brengen aan winkels, restaurants en een gezondheidscentrum in de buurt. Of wil je liever uitwaaien bij het water? Ook dat is mogelijk.

De gemeenschappelijke binnentuin van IJburg. Een van de vele Cordaan-locaties waar mensen met psychische problemen met bescherming en 24-uurs toezicht kunnen wonen en leven.

Veelgestelde vragen

 • Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.

  Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

 • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.

 • Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor. 

  Website van het CAK
 • Bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt ook je begeleider vragen om je hierbij te ondersteunen.

  Website van het CIZ

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Gesprek met behandelaar

  Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

 2. 2 Rondleiding

  Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Contact

IJburg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal neem je tramlijn 26 richting halte IJburg. Vanaf hier is het nog maar vijf minuutjes lopen.

Contactgegevens

Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

Adres
Erich Salomonstraat 475
1087 GZ Amsterdam
(020) 229 06 85

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl