Locatie

Hofmeyrstraat

Wonen in een kleine groep voor ouderen met een psychische kwetsbaarheid

Hofmeyrstraat 125, Amsterdam

(020) 460 92 50
Ons gebouw aan de Hofmeyrstraat, langs het water, blakend in de zon. Hier kunnen mensen met een psychische kwetsbaarheid beschermd wonen.

In het oergezellige Amsterdam-Oost, met z'n kleine eettentjes en de Dappermarkt om de hoek, staat De Hofmeyerstraat; de GGZ Meerzorglocatie van Cordaan.

In ons karakteristieke en historische gebouw begeleiden we je bij het wonen en werken we samen aan je zelfstandigheid. Maar we zorgen ook voor ondersteuning en verzorging. Vandaar de naam GGZ Meerzorg.

Goed om te weten; op deze locatie wonen ook mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen die herstellende zijn van een verslaving. Een groot deel van onze bewoners is 60 jaar of ouder.Wat vind je bij ons?

 • Je woont hier in een woongroep. We hebben plek voor 5 woongroepen met elk 6 woonstudio's. Als bewoner heb je een studio met een zit- slaapruimte, een badkamer en een kitchenette. Elke etage heeft een eigen terras en op de begane grond kun je genieten van onze gemeenschappelijke tuin.

  Per woongroep is er een gezellige, sfeervolle huiskamer en een moderne, open keuken die we met elkaar delen. Net zoals we dat doen met onze wasmachine en droger.

  In het gebouw zit ook nog een lift en alle kamers zijn rolstoelvriendelijk.

 • Met een persoonlijk begeleider kijk je welke begeleiding je nodig hebt en maak je afspraken hierover. We zijn gespecialiseerd in psychiatrische en lichamelijke hulpverlening en houden rekening met jouw persoonlijke wensen. Je krijgt de rust en tijd om aan je persoonlijke doelen te werken.

  We begeleiden je bij vragen over je leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk en psychisch welzijn. Daarnaast kunnen we je ook begeleiden op het gebied van persoonlijke relaties en dagactiviteiten. En we helpen je om actief te zijn in de samenleving.

 • Doe je mee aan onze gezellige activiteiten en uitstapjes? Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Artis, samen naar het strand of gezellig lunchen in de buurt?

  Wij organiseren elke dag een activiteit. Van sporten tot zingen tot creatieve workshops en spelletjesmiddagen. Ook gaan we elke week naar de buurtinloop om met onze buren vrijwilligerswerk te doen. We vinden het fijn om samen te werken met vrijwilligers en bedrijven in de buurt.

  Is het lekker weer? Dan zetten we onze banken en stoelen voor onze woning om buurtbewoners te ontmoeten. De Dappermarkt is hier vlakbij, kleine eettentjes vind je om de hoek. We gaan graag ergens een hapje eten of een visje halen op de markt. Boodschappen kun je alleen doen of samen met een medewerker.

  In onze tuin aan de achterkant kun je heerlijk genieten van een drankje of hapje.

 • In de Hofmeyrstraat kun je gebruik maken van specialistische catering die dagelijks de maaltijden bezorgt. Je kunt kiezen voor vegetarisch, veganistisch, Halal of maaltijden met minder zout of gluten.

  Op iedere verdieping is er een ruime gezamenlijke woonkamer met open keuken. Wij vinden het gezellig om samen aan onze eettafel te ontbijten, lunchen en dineren.

  Ook is het mogelijk om 2 keer per week, voor een kleine bijdrage, bij het buurtcentrum om de hoek te eten.

Een kamer met veel lichtinval, grote, groene zitmeubels en een bed.
Een badkamer vol kleine groene tegeltjes, een douche met stoel, toilet en wastafel.
Een ruime, witte keuken met kookeiland en daarnaast een houten tafel met stoelen.

Verbonden met de buurt

De Hofmeyrstraat staat in stadsdeel Oost, aan de rand van de Transvaalkade. Het is een pas gerenoveerd historisch pand met 30 woonplekken.

Een lichte woonkamer met veel ramen en een gele muur, staan 3 fauteuils, grote planten en een grote lamp. In de hoek staat een tafel met stoel. Aan de muur hangt een televisie.

Veelgestelde vragen

 • Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.

  Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

 • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.

 • Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor. 

  Website van het CAK
 • Bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt ook je begeleider vragen om je hierbij te ondersteunen.

  Website van het CIZ

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Gesprek met behandelaar

  Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

 2. 2 Rondleiding

  Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Contact

De Hofmeyrstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Pak metro 54 richting halte Wibautstraat.

Adres
Hofmeyrstraat 125
1091 LX Amsterdam
(020) 460 92 50

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl