Locatie

Geuzenhoek

Aan je persoonlijke doelen werken in een beschermde woonomgeving

Aalbersestraat 281, Amsterdam

(020) 480 14 20
Lichte gemeenschappelijke ruimte met veel ramen. 3 personen zitten aan een tafel en lachen. Op tafel staan koffiekopjes, een waterkan en tekenspullen.

De Geuzenhoek in Nieuw-West is een sfeervolle locatie waar je in een van onze woongroepen beschermd kunt wonen. Dat betekent dat er 24 uur per dag begeleiding aanwezig is. In totaal wonen hier 48 bewoners.

In de buurt zijn zich ook nog elf zelfstandige woningen. Hier woon je met een of twee bewoners samen en deel de verantwoordelijkheid over het huishouden. De begeleiding komt op afspraak bij je langs.

Wat vind je bij ons?

 • Als je woont in Geuzenhoek heb je een eigen zit-slaapkamer, douche en toilet. Je woont hier samen met andere mensen in een woongroep, deelt de woonkamer, keuken en bijvoorbeeld de wasmachine.

  Als je wilt kun je ervoor kiezen om samen met anderen het huishouden te doen, zoals samen koken, schoonmaken en boodschappen doen.

 • Als je bij ons woont kun je begeleiding krijgen op het gebied van zelfregie en keuzes maken, mentale en lichamelijke gezondheid en het aangaan van persoonlijke relaties. We moedigen je aan mee te doen aan activiteiten.

  We bespreken welke begeleiding je nodig hebt en maken afspraken over jouw persoonlijke ontwikkeltraject. Je krijgt de tijd en ruimte om aan jouw persoonlijke doelen te werken en aan je herstel.

 • Je bepaalt helemaal zelf wat je overdag wilt doen. In ons eigen ontmoetingscentrum organiseren we regelmatig activiteiten. Daarnaast is er in Geuzenhoek veel aandacht voor sport en bewegen en kun je gebruik maken van dagbesteding bij jou thuis.

  Als je wilt, helpen we je bij het vinden van een leuke baan of hobby.

 • In Geuzenhoek kookt het kookteam op iedere doordeweekse dag een lekkere, verse maaltijd. Hoe fijn is dat? Je bent van harte uitgenodigd om te helpen bij het bereiden van de maaltijd.

  Je kunt ervoor kiezen om geheel of gedeeltelijk gebruik te maken van deze service. Eet je niet mee? Dan is het de bedoeling dat je iets anders regelt voor jezelf. Bespreek dit met je persoonlijk begeleider.

"Ik voel mij hier veilig en vertrouwd."
Bewoner woongroep Geuzenhoek (anoniem)
Even lekker erop uit om samen te wandelen. Twee lachende personen verlaten de hoofdingang van Geuzenhoek en hebben er flink de pas in.
Medewerker, vrijwilligers en buurtbewoner staan bij voedseluitgifte buiten onder overkapping

Extra aandacht voor verzorging en verpleging

In Geuzenhoek wonen bewoners vaak voor langere tijd. Je kunt hier extra ondersteuning en aandacht krijgen, bijvoorbeeld omdat je een dagje ouder wordt en verpleging nodig hebt, of hulp bij je persoonlijke verzorging.

Een gazemenlijke woonkamer met vier rode stoelen, een houten tafel en een televisie aan de muur. Verder nog een houten vitrinekast en een aantal kamerplanten. De ruimte is lekker licht en sober.
Een mannelijke bewoner van De Geuzenhoek met een tatoeage op zijn rechterarm heeft een kopje water vast.

Veelgestelde vragen

 • Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.

  Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

 • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.

 • Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor. 

  Website van het CAK
 • Bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt ook je begeleider vragen om je hierbij te ondersteunen.

  Website van het CIZ

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Gesprek met behandelaar

  Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

 2. 2 Rondleiding

  Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Contact

Geuzenhoek is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Bus 21 richting Centraal Station stopt bij ons voor de deur (halte Aalbersestraat).

Adres
Aalbersestraat 281
1067 MB Amsterdam
(020) 480 14 20

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl