Locatie

Gerrie Knetemannlaan

Wonen in een fijn ruim appartement in BoLo

Gerrie Knetemannlaan 308. Amsterdam

(020) 553 70 50
Langwerpig gebouw van 11 etages met veel ramen en een sportveld ervoor.

In de Gerrie Knetemannlaan kun je wonen in je eigen appartement in een beschermde omgeving. Er is altijd begeleiding in de buurt.

Drie keer per week komt een medewerker van de dagbesteding langs, één keer per week een sportcoach en is er regelmatig een diëtiste en geestelijk verzorger aanwezig. 

Wat vind je bij ons?

 • Je hebt een eigen appartement met een slaapkamer, woonkamer, badkamer en keuken. Verdeeld over drie woongroepen zijn er in totaal 24 appartementen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

  Daarnaast zijn er nog zes appartementen op andere verdiepingen en wonen er een aantal mensen in de wijk via Housing First. Hier woon je meer zelfstandig, en krijg je begeleiding op afspraak.

 • Als je bij ons woont kun je begeleiding krijgen op het gebied van zelfregie en keuzes maken, mentale en lichamelijke gezondheid en het aangaan van persoonlijke relaties. We moedigen je aan mee te doen aan activiteiten.

  We bespreken welke begeleiding je nodig hebt en maken afspraken over jouw persoonlijke ontwikkeltraject. Je krijgt de tijd en ruimte om aan jouw persoonlijke doelen te werken en aan je herstel.

 • Je bepaalt zelf wat je overdag wilt doen. We organiseren regelmatig activiteiten. Ook kun je deelnemen aan dagbesteding op de locatie of in de wijk.

  Als je dat fijn vindt of nodig hebt, kunnen wij je ook helpen bij het vinden van een leuke baan of hobby.

 • Iedere werkdag bereiden we een lekkere, verse maaltijd. Als je het fijn vindt, kook je gezellig mee.

  Je kunt ervoor kiezen om geheel of gedeeltelijk gebruik te maken van deze service. Eet je niet mee? Dan is het de bedoeling dat je iets anders regelt voor jezelf. Bespreek dit met je persoonlijk begeleider.

"Ik heb hier alle ruimte in mijn eigen appartement, én ben toch dichtbij andere mensen."
Bewoner van Gerrie Knetemannlaan (anoniem)

Ontmoeten en wonen

In de Gerrie kun je prettig wonen en anderen ontmoeten. Heb je behoefte aan een praatje of een beetje gezelligheid, kun je een bezoekje brengen aan de gezamenlijke huiskamer en keuken.

De Gerrie Knetemannlaan ligt in de levendige wijk Bos en Lommer, met uitzicht op de voetbalvelden van voetbalvereniging V.V.A. Spartaan. Winkels en de gezellige markt vind je op loopafstand.

Veelgestelde vragen

 • Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.

  Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

 • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.

 • Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor. 

  Website van het CAK
 • Bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt ook je begeleider vragen om je hierbij te ondersteunen.

  Website van het CIZ

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Gesprek met behandelaar

  Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

 2. 2 Rondleiding

  Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Contact

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij Metrostration Jan van Galenstraat, en de Hoofdweg met tram 7 en bus 15..

Adres
Gerrie Knetemannlaan 308
1061 MC Amsterdam
(020) 553 70 50

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl