Locatie

Centrum Kijkduin

Een gezellige en fijne plek waar je kunt zijn wie je bent. Je kunt hier altijd iets te halen, maar wij vragen je ook om iets in te brengen. Wij kijken verder dan de problemen of belemmeringen die jij ervaart. We gaan uit van jouw mogelijkheden en wensen. Jij zet de stappen en wij ondersteunen jou in dat proces.

Kijkduinstraat 17, Amsterdam

(020) 420 77 44
Een geanimeerd gesprek tussen een begeleider en een deelnemer voor de ingang van Centrum Kijkduin.

Dagbesteding & Inloop

Wil je vaker de deur uit om nieuwe mensen te ontmoeten en lekker actief bezig zijn? Kom dan naar Centrum Kijkduin voor een kopje koffie (of thee), een wandeling door de wijk of voor een gezellige activiteit.

Centrum Kijkduin voelt voor veel deelnemers als een tweede huis. Men schuift hier regelmatig aan voor een koffie, soepje of voor een warme maaltijd. Het voelt fijn om met mensen samen te zijn die in dezelfde situatie zitten en jou dus beter begrijpen.

We gaan uit van wat jij kunt, aankan en wilt doen. Samen werken we aan jouw herstel, ontwikkeling en ontplooien van je talenten. Want je kunt meer dan je denkt!Een vrouw achter de balie serveert een lekker broodje aan de klantg.
Een vrouwelijk deelnemer met pet en een blauw schort aan, kijkt omhoog. Ze neemt eventjes pauze van haar drukke werkzaamheden in de tuin, maar heeft nog wel een snoeischaar in de hand.
Een deelnemer aan dagbesteding is geconcentreerd bezig om met een figuurzaag een houten plank te zagen.

Veelgestelde vragen

 • Omdat wij gefinancierd worden door de gemeente, kosten de activiteiten en ondersteuning jou in principe niets. Er zijn wel activiteiten waar we soms materiaalkosten voor in rekening kunnen brengen. Voor een klein bedrag kun je hier een ook een drankje, kopje soep of een warme maaltijd krijgen. Dagelijks zijn er twee inloopmomenten met gratis koffie en thee.

 • Ja. Als je op regelmatige basis meedoet of gebruik maakt van onze coaching of ondersteuning, heb je een indicatie nodig. Deze indicatie kun je opvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wij kunnen je daar ook bij helpen als je daar behoefte aan hebt.

 • Je kunt hier ondersteuning krijgen van coaches. Zij helpen jou om te herstellen van je psychische klachten. Dat doen we door ons te richten op 5 leefgebieden:
  1) Vrije tijd
  2) Betekenisvol werk
  3) Gezondheid
  4) Sociale contacten
  5) Talentontwikkeling
  Het leven kan soms ook tegenzitten. Wij zijn er om jou door lastige fases heen te loodsen.

Meewerken

Wil jij aan het werk en jezelf nuttig maken? Dan ben je hier op de juiste plek om werkervaring op te doen. Bijvoorbeeld achter de bar, in de tuin, bij de receptie of in de keuken. Je werkt steeds een paar uurtjes met begeleiding en krijgt een kleine vergoeding. Smaakt het naar meer? Dan kunnen we jou ook in contact brengen met andere, leuke werkgevers buiten ons centrum.


"Wat heb ik hier veel geleerd. Van omgaan met armoede, onmacht en jaloezie tot zelf je haar knippen. De mensen hier blijven kalm in crisis, maar kunnen ook vreselijk tekeer gaan tegen elkaar. Maar we maken het altijd weer goed."
Suzanne Deelnemer Dagbesteding in Centrum Kijkduin

Buurtinitiatieven

Wil jij ons helpen om de buurt schoner, veiliger en gezelliger te maken? Dat kan. Bijvoorbeeld door een nieuw buurtinitiatief te bedenken en op te starten. Wij kunnen jou dan helpen en in contact brengen met actieve buurtbewoners en lokale ondernemers.  

Een vrolijk gesprek tussen een mannelijke begeleider en een oudere deelneemster aan de dagbesteding. De begeleider drinkt een soepje en de vrouw een koffie. Ze zitten gezellig samen buiten aan een houten picknicktafel.

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Kennismaken

  Loop bij ons binnen om sfeer te proeven en kennis te maken. Je bent altijd welkom!

 2. 2 Aanmelden

  Wil je gebruik maken van onze ondersteuning en diensten? Dan word je aangemeld.

 3. 3 Aan de slag

  Je krijgt ondersteuning van onze coach. Jullie werken samen aan het verwezenlijken van jouw leef- en werkwensen.

Contact

Centrum Kijkduin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 21 stopt praktisch voor onze deur en het station van tram 19 ligt op slechts 5 minuten loopafstand. Let op: in deze omgeving is het wel betaald parkeren.

Contactgegevens
(020) 420 77 44

Adres
Kijkduinstraat 17, 1055 XP Amsterdam


In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl